Oglas
· · Komentari: 0

Šta se sve dešava u organizmu ako svakog dana popijete ČAŠU VODE SA SODOM BIKARBONOM: Dobro obratite pažnju

Kada vidite koliko ima prednosti, pićete svaki dan ovaj napitak

1658822861_powder-6075570_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Sodu bikarbonu ima gotovo svako domaćinstvo, a ova namirnica ne samo što je odličan saveznik u čišćenju, već i u održanju zdravlja čitavog organizma. Razloga je više zašto bi trebalo da svako jutro popijete čašu vode sa pola kašičice sode bikarbone.

1. Regulišu želudačnu kiselinu

Voda u kombinaciji sa sodom bikarbonom neutrališe želudačnu kiselinu, tako da može pomoći u ublažavanju tegoba žgaravice i refluksa. Sjajno reguliše probavu i rad digestivnog trakta.

Pročitajte još: Najbolji PRIRODNI LEKOVI ZA OPEKOTINE OD SUNCA, smiriće vašu kožu odmah

2. Smanjuje kiselost

Hrana koju konzumiramo, proizvodi kiseline, a kiselo okruženje doprinosi razvoju bolesti. Kiselost u organizmu povećava rizik od nastanka osteoporoze, astritisa, pa i kancera. Soda neutrališe tu kiselinu. Ali ni tu ne treba preterivati u količinama ove namirnice.

3. Antiseptik

Voda sa sodom bikarbonom može se koristiti u prevenciji različitih virusa i bakterija. Ona ublažava tegove upale grla i usne duplje. Dovojno je da isperete grlo ovim rastvorom.

4. Pomaže u lečenju infekcija urinarnog trakta

Soda bikarbona u kombinaciji sa vodom preventivno deluje kod infekcija urinarnog trakta, ali sjajan učinak ima i u ublažavanju tegoba pomenutih infekcija. To se sve dešava zahvaljujući tome što smanjuje kiselost urina.

Pročitajte još: Ukoliko često sedite odvojite vreme za dve vežbe: Možete da ih uradite i u kancelariji

5. Može regulisati nivo holesterola

Posebno se ovaj napitak preporučuje ako vodite borbu sa povišen nivoom lošeg holesterola u krvi. Ali, treba biti oprezan! Osobe koje pate od hipertenzije ne bi smele da piju sodu bikarbonu zbog povišenog nivoa natrijuma.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas