Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
стрес на послу

Пет начина како да се ОСЛОБОДИТЕ СТРЕСА НА ПОСЛУ

Лаке и једноставне вежбе које ће вам значајно помоћи да се опустите на послу

1646139465_stresnaposlu.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Стрес на послу постао је наша свакодневица, посебно ако је посао одговорнији. Стални телефонски позиви, рокови који измичу, напета атмосфера и остале ситуације исцрпљују нашу енергију. Притисак који нам то ствара несумњиво да ће умањити нашу продуктивност. Да бисте успели да обавите све задатке морате наћи начин да се опустите и ослободите од стреса.

1. Масирање чела и слепоочница

Масирајте ивице раста косе нежим, споријим и кружним покретима. Масирајте тај предео око 3 минута, али водите рачуна да не изиритирате кожу и да вам покрети не буду агресивни.

Прочитајте још: Уколико ДЕЦУ штитите од кућних послова, суочавате се са ОВИМ проблемима

2. Не проверавајте мејл на сваких 5 минута

Покушајте барем сат времена да сачекате пре него што поново освежите почетну страницу мејла. Можда вам не звучи много иновативно, али изненадићете се кад прочнете да примењујете овај савет, знатно ће вам тензија бити мања.

3. Радни простор

Осим што је битно да вам радни простор буде сређен, на вашу психу значајно ће утицати ако убаците биљку, посебно неку цитрусног мириса, залепите неки постер. Обогатите радни простор елементима који асоцирају на срећу, позитиву и лепе ствари.

4. Прошетајте

Уместо кафе и паузе за цигарету искористите време за шетњу. Прегршт студија потврдило је да шетња помаже у враћању фокуса, релаксацији ума и конфузних мисли и побољшању когнитивних способности. Уз шетњу, покушајте да посветите пар минута истезању и ослободите тело од згрчених положаја, омогућите да кисеоник допре до свих делова организма.

Прочитајте још: За БЕСПРЕКОРАН ИЗГЛЕД придржавајте се ПЕТ ВАНВРЕМЕНСКИХ ПРАВИЛА ФРАНЦУСКИЊА

5. Музика

Омиљена песма или умирујуће мелодије опустиће ваш ум. Са слушалицама у ушима нећете ником сметати, а вама ће бити пријатније.

Осим на послу, покушајте да се опустите и након радног времена, како бисте акумулирали довољно енергије - медитирајте, шетајте ујутру, узмите бојанке за одрасле, проводите више времена у природи. Били ви то свесни или не, све ове технике ће "растеретити" ваш ум.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas