· · Коментари: 0
ПРИРОДА

Пре испита или важног састанка попијте шољу какаоа, јер у организму може да уради ЧУДО

За бистар ум и боље расположење пијте какао, а за штитасту жлезду празилук.

1614074720_Depositphotos_23709867_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Какао је познат као биљка која чува организам од слободних радикала, смањује стрес и депресију, штити од болести срца и крвних судова као и од многих врста канцера.

Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање

Осим тога, какао регулише ниво шећера и холестерола, подстиче боље памћење и концентрацију, смањује опасност од срчаног и можданог удара, успорава процес старења, омекшава кожу, а истовремено је и снажан афродизијак.

Америчка асоцијација за унапређење науке тврди да редовно пијење какаоа "бистри мозак", јер флавоноиди у њему убрзавају циркулацију и допремање кисеоника до мозга.

Фото: Депозит

Прочитајте још: 6 неочекиваних лекова за ЗУБОБОЉУ: Сви их имамо у кући и невероватно помажу

Ароматични медикамент

Осим што је укусан и делује као специфичан зачин, празилук је богат бројним минералима, витаминима, етеричним уљима, као и сумпором. Овакав састав га чини идеалним за очување здравља дисајних путева, пробаве, бубрега, јетре и крви. Народна медицина у случају увећања штитасте жлезде саветује облоге од куваног празилука.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.