Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Прво шаку бадема, па оловку у уста и кравату око главе и БОЛ нестаје!

Један од најбољих природних лекова за главобољу је свежи сок од лимуна или помешан с чајем од камилице.

1620129413_Depositphotos_25792929_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Овај чај смањује интензитет бола. Пијте три до четири шољице дневно како бисте се решили упорне главобоље.

Прочитајте још: Ова НЕВЕРОВАТНА НАМИРНИЦА јача кости, помаже против опекотина, а добра је и у лечењу хемороида

Бадем
Орашасти плодови садрже супстанцу салицин који се користи у комерцијалним лековима против болова. Зато уместо таблете поједите шаку бадема.

Етерична уља

Пеперминт, еукалиптус, сандаловина, босиљак и поготово уље од лаванде имају снажно умирујуће деловање на главобољу. Масирајте чело, врат и горњи део леђа једним од тих уља. Дубоко удишите њихов мирис, по могућности док удобно седите у мрачној и тихој просторији.

Прочитајте још: Обрадујте организам после празника и једите МАГИЧНО поврће

Оловка међу зубима

Држите оловку међу зубима, али је не гризите. Оловка ће да активира "мишиће за осмех", а то ће да опусти вилицу која је спојена за слепоочницу. Колико год бизарно звучало, ово заправо делује, али само за напетост везану уз главобољу, не и за мигрене и синусну главобољу.

Фото: Депозит

Шал око чела

Стегните нешто око чела, као што је шал, кравата или марама - врло чврсто, све док не осетите притисак. То смањује проток крви у темену и болове узроковане отеченим крвним судовима.

Шалом или кравате јако вежите главу

Лагана масажа

Масирање темена, ушне ресице и врата побољашава циркулацију, ублажава напетост и смањује бол. Основну масажу је једноставно извести - само лагано притисните своје слепоочнице и остала удубљења попут потиљка и масирајте их у спорим кружним покретима, дајући им чврст и добар притисак.

Прочитајте још: ЛЕШНИК: Најбољи савезник за губитак КИЛОГРАМА и јачање здравља, али САМО у овим количинама

Љута паприка

Она је стимуланс ендорфина који третира бол и упалу. Растворите пола кашичице црвене љуте паприке у праху у мало топле воде и нанесите је влажном ватом на унутрашњу страну сваке ноздрве. Осетићете пецкање, али то значи да "ради", и бол ће се ускоро смањити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas