Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам најбољих извора ПОТПУНИХ ПРОТЕИНА: Можете да их уврстите у свакодневну исхрану

Протеини су важан део сваке исхране. Најбољи извори протеина су они који су потпуни протеини, што значи да садрже свих девет есенцијалних аминокиселина, молекуле који чине протеин и градивне блокове мишиц́а

1696331170_shutterstock_684710068-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да бисте укључили протеине у своју исхрану, постоје две врсте протеина које треба конзумирати: протеини биљног порекла и протеини животињског порекла, од којих су сви потпуни протеини.

Ево неких од најбољих извора протеина у којима можете свакодневно уживати:

Пилетина

Пилетина је одличан извор животињских протеина, а садржи око 38 грама протеина по шољици меса.

Грчки јогурт

Грчки јогурт је свестран извор протеина погодан и за слана и за слатка јела. Такође служи као кремаста подлога за смутије. Типична порција грчког јогурта од 150 грама садржи око 16 грама протеина.

Пасуљ

Пасуљ је одличан извор биљних протеина. Богат хранљивим материјама и протеинима, пасуљ нуди флексибилност у кулинарској употреби.

Орашасти плодови

Орашасти плодови су једноставан начин да брзо унесете протеине.

Тофу

Тофу је одличан извор протеина, са око 10 грама протеина на сваку порцију од пола шоље. Тофу се може пец́и на роштиљу, пржити на ваздуху, кувати на пари, меки тофу се може лако уживати у сировом облику, а опције за додавање тофуа у рецепте на бази меса су бескрајне, пише Реал Симпле.

Јаја

Постоји добар разлог зашто су јаја тако популарна храна за доручак, она су потпуни извор протеина и садрже шест грама протеина по јајету, плус есенцијалне аминокиселине, а све то помаже вашем телу и мозгу да почну ујутро.

Риба и морски плодови

Морски плодови су диван извор потпуних протеина. Лепа ствар у вези са рибом као извором протеина је што постоји толико много варијанти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas