Oglas
· · Komentari: 0

Sedam najboljih izvora POTPUNIH PROTEINA: Možete da ih uvrstite u svakodnevnu ishranu

Proteini su važan deo svake ishrane. Najbolji izvori proteina su oni koji su potpuni proteini, što znači da sadrže svih devet esencijalnih aminokiselina, molekule koji čine protein i gradivne blokove mišića

1696331170_shutterstock_684710068-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Da biste uključili proteine u svoju ishranu, postoje dve vrste proteina koje treba konzumirati: proteini biljnog porekla i proteini životinjskog porekla, od kojih su svi potpuni proteini.

Evo nekih od najboljih izvora proteina u kojima možete svakodnevno uživati:

Piletina

Piletina je odličan izvor životinjskih proteina, a sadrži oko 38 grama proteina po šoljici mesa.

Grčki jogurt

Grčki jogurt je svestran izvor proteina pogodan i za slana i za slatka jela. Takođe služi kao kremasta podloga za smutije. Tipična porcija grčkog jogurta od 150 grama sadrži oko 16 grama proteina.

Pasulj

Pasulj je odličan izvor biljnih proteina. Bogat hranljivim materijama i proteinima, pasulj nudi fleksibilnost u kulinarskoj upotrebi.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su jednostavan način da brzo unesete proteine.

Tofu

Tofu je odličan izvor proteina, sa oko 10 grama proteina na svaku porciju od pola šolje. Tofu se može peći na roštilju, pržiti na vazduhu, kuvati na pari, meki tofu se može lako uživati u sirovom obliku, a opcije za dodavanje tofua u recepte na bazi mesa su beskrajne, piše Real Simple.

Jaja

Postoji dobar razlog zašto su jaja tako popularna hrana za doručak, ona su potpuni izvor proteina i sadrže šest grama proteina po jajetu, plus esencijalne aminokiseline, a sve to pomaže vašem telu i mozgu da počnu ujutro.

Riba i morski plodovi

Morski plodovi su divan izvor potpunih proteina. Lepa stvar u vezi sa ribom kao izvorom proteina je što postoji toliko mnogo varijanti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas