· · Коментари: 0

Семенке које су ЕЛИКСИР МЛАДОСТИ: Ово би свака жена требало да убаци у своју исхрану након 50. (ФОТО)

Ове семенке чине чуда

1657889375_joshua-lanzarini-Vct0oBHNmv4-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Семенке су одличан извор витамина, минерала и протеина. Добар су додатак свачијој исхрани, међутим посебно се препоручују женама старијим од 45. година.

Жене би током менопаузе, односно хормоналних промена, требало да промене исхрану или да исхрану употпуне неким састојцима који ће им помоћи у ублажавању симптома хормоналних промена и у одржавању виталне, здраве и затегнуте коже. Највећа хормонална промена је опадање хормона естрогена у организму. Оваква промена често доводи до накупљања вишка килограма, холестерола, а некад чак и до других здравствених проблема.

Да би се у менопаузи смањило ноћно знојење, спречиле изненадне валунге и смањио ниво триглицерида потребно је да се у исхрану убаце ове 4 врсте семенки.

ЧИА СЕМЕНКЕ

Чиа семенке биле су неопходан састојак древне исхране Маја и Астека. Веома су мале, али то не умањује њихове здравствене предности. Антиоксиданси, минерали, влакна и омега-3 масне киселине у овим семенкама могу побољшати здравље срца, побољшати регулацију шећера и подржати јаке кости. Пуне су антиоксиданата, супстанци које помажу које помажу да се убза процес регенерације коже и спрече даља оштећења. Повећавају ниво колагена, што заузврат даје затегнутију и блиставу кожу.

Осим свог здравственог дејства, савршен су додатак и смутијима и овсеним пахуљицама.

Фото: Унспласх

ЛАНЕНО СЕМЕ

Ланено семе побољшава варење, убрзава метаболизам, подмлађује кожу и елиминише вишак килограма. Да би максимално искористили све предности овог семена потребно је да га пре употребе самељемо. Такође, када једемо ланено семе неопходно је да уносимо довољно воде. Ова врста семенки се везује за црева, а ако нема довољно воде у цревима и телу, може доћи до затвора.

Прочитајте још: Листа здравих намирница за СВАКИ ОРГАН: За здрава плућа једите пуно грожђа!

СУСАМ

Ово добро познато семе одличан је извор протеина. Само 2 кашичице овог семена ојачаће кости, зглобове и убити жељу за слаткишима. Осим тога, успешно се бори против рака и побољшава опште здравље.

Женама у менопаузи неопходан је баш због протеина које садржи а који су кључни градивни блок хормона и свих ћелија у нашем телу.

Фото: Унспласх

КИНОА

Киноа је одлична замена за месо. Садржи чак 9 есенцијалних протеина. Помаже у борби против рака, дијабетеса и атеросклерозе. Спречава кардиоваскуларне болести, старење коже, костију и јача косу и нокте. Конзумирање хране богате флавоноидима као што је киноа, може помоћи у унапређењу општег здравља целог организма.

Фото:Унспласх

БОНУС ВИДЕО:

 


 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.