Oglas
· · Komentari: 0

Semenke koje su ELIKSIR MLADOSTI: Ovo bi svaka žena trebalo da ubaci u svoju ishranu nakon 50. (FOTO)

Ove semenke čine čuda

1657889375_joshua-lanzarini-Vct0oBHNmv4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Semenke su odličan izvor vitamina, minerala i proteina. Dobar su dodatak svačijoj ishrani, međutim posebno se preporučuju ženama starijim od 45. godina.

Žene bi tokom menopauze, odnosno hormonalnih promena, trebalo da promene ishranu ili da ishranu upotpune nekim sastojcima koji će im pomoći u ublažavanju simptoma hormonalnih promena i u održavanju vitalne, zdrave i zategnute kože. Najveća hormonalna promena je opadanje hormona estrogena u organizmu. Ovakva promena često dovodi do nakupljanja viška kilograma, holesterola, a nekad čak i do drugih zdravstvenih problema.

Da bi se u menopauzi smanjilo noćno znojenje, sprečile iznenadne valunge i smanjio nivo triglicerida potrebno je da se u ishranu ubace ove 4 vrste semenki.

ČIA SEMENKE

Čia semenke bile su neophodan sastojak drevne ishrane Maja i Asteka. Veoma su male, ali to ne umanjuje njihove zdravstvene prednosti. Antioksidansi, minerali, vlakna i omega-3 masne kiseline u ovim semenkama mogu poboljšati zdravlje srca, poboljšati regulaciju šećera i podržati jake kosti. Pune su antioksidanata, supstanci koje pomažu koje pomažu da se ubza proces regeneracije kože i spreče dalja oštećenja. Povećavaju nivo kolagena, što zauzvrat daje zategnutiju i blistavu kožu.

Osim svog zdravstvenog dejstva, savršen su dodatak i smutijima i ovsenim pahuljicama.

Foto: Unsplash

LANENO SEME

Laneno seme poboljšava varenje, ubrzava metabolizam, podmlađuje kožu i eliminiše višak kilograma. Da bi maksimalno iskoristili sve prednosti ovog semena potrebno je da ga pre upotrebe sameljemo. Takođe, kada jedemo laneno seme neophodno je da unosimo dovoljno vode. Ova vrsta semenki se vezuje za creva, a ako nema dovoljno vode u crevima i telu, može doći do zatvora.

Pročitajte još: Lista zdravih namirnica za SVAKI ORGAN: Za zdrava pluća jedite puno grožđa!

SUSAM

Ovo dobro poznato seme odličan je izvor proteina. Samo 2 kašičice ovog semena ojačaće kosti, zglobove i ubiti želju za slatkišima. Osim toga, uspešno se bori protiv raka i poboljšava opšte zdravlje.

Ženama u menopauzi neophodan je baš zbog proteina koje sadrži a koji su ključni gradivni blok hormona i svih ćelija u našem telu.

Foto: Unsplash

KINOA

Kinoa je odlična zamena za meso. Sadrži čak 9 esencijalnih proteina. Pomaže u borbi protiv raka, dijabetesa i ateroskleroze. Sprečava kardiovaskularne bolesti, starenje kože, kostiju i jača kosu i nokte. Konzumiranje hrane bogate flavonoidima kao što je kinoa, može pomoći u unapređenju opšteg zdravlja celog organizma.

Foto:Unsplash

BONUS VIDEO:

 


 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas