Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Јутарња рутина

ТОПЛА или ХЛАДНА: Која је идеална температура воде током првог јутарњег УМИВАЊА?

Није свеједно да ли се умивате топлом или хладном водом.

1632725474_umivanje.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Sanne Vloet
Oglas

Свако има своју јутарњу рутину - неко се умива врелом, а неко само хладном водом. Међутим, вода у зависности од температуре другачије утиче на кожу лица, због чега је јако важно да се упознате са свим предностима и манама умивања топлом или хладном водом.

Није свеједно да ли ћете користити топлу или хладну воду, јер дерматолози препоручују идеалну температуру воде током првог јутарњег умивања, која ће највише пријати кожи лица.

Прочитајте још: Ритуал за МЕКАНУ и БЛИСТАВУ кожу: Како да направите праву МЛЕЧНУ КУПКУ

Врео туш може да делује умирујуће како за тело тако и за душу, али не и за лице.

Уколико се умивате током јутарњег туширања, топла вода и пара у купатилу могу изазвати појачану осетљивост коже лица, а могу је додатно исушити - сува кожа ће постати још сувља, а масна кожа ће наког такве рутине лучити више себума.

Стога, комбинација врелог јутарњег туша и првог умивања никако није добра. Због тога је боље да пре јутарњег туширања прво умијете лице хладном водом, па тек онда одете под врућ туш.

С друге стране, уколико се умивате хладном водом, она може смирити надутост коже лица након спавања, а може сузити и поре, због чега је дерматолози пре препоручују за прво јутарње умивање, у односу на топлу воду. Ипак, они истичу да није добро да се увек умивате хладном водом, и сматрају да је идеална температура воде за прво јутарње умивање за који степен виша.

Млака вода даје идеалне резултате када је нега коже у питању, а и многи козметички производи направљени за употребу под млаком водом, попут пене или гелова за чишћење лица, јер ће најбоље пенити под млазом млаке воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas