· · Komentari: 0
Jutarnja rutina

TOPLA ili HLADNA: Koja je idealna temperatura vode tokom prvog jutarnjeg UMIVANJA?

Nije svejedno da li se umivate toplom ili hladnom vodom.

1632725474_umivanje.png
Foto: Printskrin/Jutjub/Sanne Vloet

Svako ima svoju jutarnju rutinu - neko se umiva vrelom, a neko samo hladnom vodom. Međutim, voda u zavisnosti od temperature drugačije utiče na kožu lica, zbog čega je jako važno da se upoznate sa svim prednostima i manama umivanja toplom ili hladnom vodom.

Nije svejedno da li ćete koristiti toplu ili hladnu vodu, jer dermatolozi preporučuju idealnu temperaturu vode tokom prvog jutarnjeg umivanja, koja će najviše prijati koži lica.

Pročitajte još: Ritual za MEKANU i BLISTAVU kožu: Kako da napravite pravu MLEČNU KUPKU

Vreo tuš može da deluje umirujuće kako za telo tako i za dušu, ali ne i za lice.

Ukoliko se umivate tokom jutarnjeg tuširanja, topla voda i para u kupatilu mogu izazvati pojačanu osetljivost kože lica, a mogu je dodatno isušiti - suva koža će postati još suvlja, a masna koža će nakog takve rutine lučiti više sebuma.

Stoga, kombinacija vrelog jutarnjeg tuša i prvog umivanja nikako nije dobra. Zbog toga je bolje da pre jutarnjeg tuširanja prvo umijete lice hladnom vodom, pa tek onda odete pod vruć tuš.

S druge strane, ukoliko se umivate hladnom vodom, ona može smiriti nadutost kože lica nakon spavanja, a može suziti i pore, zbog čega je dermatolozi pre preporučuju za prvo jutarnje umivanje, u odnosu na toplu vodu. Ipak, oni ističu da nije dobro da se uvek umivate hladnom vodom, i smatraju da je idealna temperatura vode za prvo jutarnje umivanje za koji stepen viša.

Mlaka voda daje idealne rezultate kada je nega kože u pitanju, a i mnogi kozmetički proizvodi napravljeni za upotrebu pod mlakom vodom, poput pene ili gelova za čišćenje lica, jer će najbolje peniti pod mlazom mlake vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.