· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Устаните из фотеље! Телесна неактивност убија ВАШЕ СРЦЕ

Физичка неактивност је највећи појединачни фактор који утиче на све раширеније болести срца

1597961795_fitnes.jpg
Фото: Pixabay

Уколико сте жена старија од 30 година, најопаснији утицај на здравље вашег срца врши телесна неактивност, показало је велико истраживање Аустралијском Универзитета Квинсленд спроведено на око 30.000 жена.

Прочитајте још: ПРЕДЛАЖЕМО рецепт за излетнике: Чорба од ЧИЧКА, кафа од МАСЛАЧКА, а намаз од ОВЕ биљке

Упозорење Светске здравствене организације
Алармантно стање и опасан тренд у свету који иде у смеру све мање телесне активности узео је маха и у нашој земљи. Према подацима Светске здравствене организације, недовољна телесна активност је четрти водећи чинилац смртности, након високог крвног притиска, конзумације дуванских производа и високе концентрације глукозе у крви.

Поред неактивности, лош утицај има пушење и повишени крвни притисак, а два су од ова три фактора уско повезана са телесном неактивношћу.

Прочитајте још: Ко једе ЦРНО грожђе ДОБРО СПАВА, а ко чисти кожу ОВИМ третманом има ЛЕПО ЛИЦЕ

Истраживање је спроведено из разлога што су болести срца водећи узрок смрти жена у тој земљи, а укупно гледано одговорне су за четвртину свих смрти аустралијанаца.

Прочитајте још: ОТКРИВЕНО: Ево како јутарње вести утичу на здравље

Додатних сат времена телесне активности дневно спречило би прерану смрт од болести срца више од три хиљада становника ове земље на годишњем нивоу.

Прочитајте још: КИЛОГРАМИ СЕ САМИ ТОПЕ! Ево како ђумбирова водица чини чуда за наш организам

Научници препоручују да се започне са брзом шетњом како би тело почели доводити у ред, а кад се снага мало врати да се крене на неке интензивније физичке активности попут вежбања у теретани или неког од аеробик програма.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.