Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Ustanite iz fotelje! Telesna neaktivnost ubija VAŠE SRCE

Fizička neaktivnost je najveći pojedinačni faktor koji utiče na sve raširenije bolesti srca

1597961795_fitnes.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ukoliko ste žena starija od 30 godina, najopasniji uticaj na zdravlje vašeg srca vrši telesna neaktivnost, pokazalo je veliko istraživanje Australijskom Univerziteta Kvinslend sprovedeno na oko 30.000 žena.

Pročitajte još: PREDLAŽEMO recept za izletnike: Čorba od ČIČKA, kafa od MASLAČKA, a namaz od OVE biljke

Upozorenje Svetske zdravstvene organizacije
Alarmantno stanje i opasan trend u svetu koji ide u smeru sve manje telesne aktivnosti uzeo je maha i u našoj zemlji. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, nedovoljna telesna aktivnost je četrti vodeći činilac smrtnosti, nakon visokog krvnog pritiska, konzumacije duvanskih proizvoda i visoke koncentracije glukoze u krvi.

Pored neaktivnosti, loš uticaj ima pušenje i povišeni krvni pritisak, a dva su od ova tri faktora usko povezana sa telesnom neaktivnošću.

Pročitajte još: Ko jede CRNO grožđe DOBRO SPAVA, a ko čisti kožu OVIM tretmanom ima LEPO LICE

Istraživanje je sprovedeno iz razloga što su bolesti srca vodeći uzrok smrti žena u toj zemlji, a ukupno gledano odgovorne su za četvrtinu svih smrti australijanaca.

Pročitajte još: OTKRIVENO: Evo kako jutarnje vesti utiču na zdravlje

Dodatnih sat vremena telesne aktivnosti dnevno sprečilo bi preranu smrt od bolesti srca više od tri hiljada stanovnika ove zemlje na godišnjem nivou.

Pročitajte još: KILOGRAMI SE SAMI TOPE! Evo kako đumbirova vodica čini čuda za naš organizam

Naučnici preporučuju da se započne sa brzom šetnjom kako bi telo počeli dovoditi u red, a kad se snaga malo vrati da se krene na neke intenzivnije fizičke aktivnosti poput vežbanja u teretani ili nekog od aerobik programa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas