Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сан

Зашто не треба да одлазимо у кревет ако нам се не спава? Неколико решења за НЕСАНИЦУ

Како да за почетак помогнемо себи и покушамо да решимо проблем несанице на једноставан начин?

1635878164_49823af49f32a326d897c1509d966a0240528692.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Са несаницом смо се углавном сви бар једном сусрели. Отприлике 6 до 10 процената одраслих се бори са потпуном несаницом, која је повезана са тешкоћама при успављивању, спавању или прераном буђењу, према новим истраживањима.

Решење за несаницу:

Не идите у кревет док вам се заиста не спава

Иако је придржавање редовног времена за спавање добра идеја, уздржите се од одласка у кревет док не осетите да сте уморни. Ако не заспите у року од 15 до 20 минута, постајете забринути и нервозни, истичу лекари.

Устаните сваког јутра у исто време

Ако сте имали проблема да заспите претходне ноћи, можда би било примамљиво да касније и устанете ујутру. Међутим, улазак у неправилан распоред може да вас спречи да напредујете.

Прочитајте још: Техника спавања коју је примењивао Леонардо да Винчи: ВИШЕФАЗНИ САН за савршену продуктивност

Избегавајте грицкање током ноћи

Ако се пробудите усред ноћи и осетите да сте гладни, покушајте да промените своје дневне навике у исхрани како не бисте ишли у кревет гладни. Једење ужине усред ноћи може да постане проблем.

Покушајте да не дремате пре спавања

Сачувајте поспаност како би могли да спавате ноћу. Дремање пре одласка у кревет, па и пет минута, утицаће на ваш сан ноћу.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas