Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Будите заштићени: Три НАЈБОЉЕ методе за ПРАЊЕ МАСКИ за лице

Најбољи метод за спречавање ширења корона вируса је ношење маски, чак и током боравка напољу

1605133370_korona.png
Фото: Pixabay
Oglas

Како би маске имале ефекта и заиста могле да нас заштите у превенцији корона вируса, стручњаци саветују да их редовно и темељно чистимо и перемо. Доносимо вам три најбоља метода за одржавање памучних маски које вам могу помоги у заштити вашег здравља.

Прочитајте још: Знате ли зашто је манастир ЖИЧА ЦРВЕНЕ боје? Ми имамо одговор!

Ове методе нису примењиве на једнократне медицинске заштитне маске, обзиром да би ови начини чишћења могли смањити њихову делотворност.

Прокувајте маску

Прочитајте још: Шокирани египатским ХИЈЕРОГЛИФИМА у Аустралији археолози имају само ЈЕДНО ОБЈАШЊЕЊЕ

Оставите маску у кипућој води на само пет минута. Ово је најбоље применити на памучну маску, јер то неће утицати на њену непропусну моћ.

Како бисте били сигурни да ће ваша маска остати функционална након кључања, морате је пажљиво прегледати. Након врења проверите да ли има видљивих рупа на маски. Не препоручује се да исту маску држите у кључалој води више од 10 пута.

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: СВЕ СЕ ЗНАЛО УНАПРЕД! Ако 1. јануар падне у СРЕДУ, биће ГЛАДИ, а људи ће УМИРАТИ од ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ

Прање у машини

Детерџент и процес у машини за прање веша уништавају вирусе како би била спремна за поновну употребу. У овом случају потребно је обратити пажњу на температуру. Препоручује се прање на највише 60 степени у машини.

Прочитајте још: Тражите је на ПОГРЕШНОМ месту! Вељко тврди да се АТЛАНТИДА налази на дну ДУНАВА, поседује и ДОКАЗЕ

Прање топлом водом и избељивачем

Маску можете опрати и тако што ћете је умочити на пет минута у раствору од литар вреле кипуће воде која садржи једну кашику избељивача. 

Како бисте се решили остатака избељивача, извадите маску из раствора и исперите је под млазом воде, најмање 15 секунди. Након тога потопите је у чисту воду још пет минута. Маску потом добро осушите и биће спремна за коришћење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas