Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лечење

Докторка објашњава: Какво је стање са корона вирусом код деце?

- Узраст је шаролик, последњих недеља имамо најмлађу децу, од месец дана до три месеца.

1607675709_Depositphotos_151084050_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Докторка Оливера Остојић рекла је у Јутарњем програму РТС-а да у КБЦ "Драгиша Мишовић" тренутно лежи двадесет четворо деце, а да у последње време пристиже све више беба са симптомима короне.

- Деца најбоље подносе ковид, немамо тешких клиничких слика. Код нас у црвеној зони, велики је проток али су сви добро. Стање од јутрос јесте да имамо двадесет четворо деце са петнаест мајки, оне су позитивне са лакшом до средњом сликом, добијају терапију. Узраст је шаролик, последњих недеља имамо најмлађу децу, од месец дана до три месеца. То су деца које долазе из позитивних средина, показују знаке респираторне инфекције, имају температуру и малаксалост, раздражљивост, и лече се по протоколима за одојчад, али су добро - рекла је др Оливера Остојић, руководилац дечје клинике КБЦ "Драгиша Мишовић".

Прочитајте још: ТРИ САВЕТА нутриционисте за јачање имунитета током пандемије КОРОНА ВИРУСА

Истиче да родитељи углавном децу доводе код лекара на већ прве знаке болести и да их не лече сами код куће.

- Најпре се прегледи и тријажа раде у домовима здравља, али родитељи увек реагују на знаке болести, па немамо таквих случајева.

Каже да родитељима беба препоручују да дођу на преглед ако има позитивних у кући и беба има симптоме.

Прочитајте још: НЕОБИЧНО ИСТРАЖИВАЊЕ: Да ли је стрес заразан?

- Питање је, заиста, да ли ове бебе имају симптоме или су само носиоци, можда имају и другу респираторну инфекцију. Након прегледа ћемо се определити да ли је потребно болничко лечење, или самоизолација - рекла је докторка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas