Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
САВЕТИ

Имате проблем са честим ноћним мокрењем? Ево када треба да се обратите лекару!

Ова појава је уобичајена у средњим година и старијем добу, међутим, ако је пречесто, може указати на неке проблеме.

1617033610_Depositphotos_226117712_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Иако мокрење усред ноћи није необично, међутим, ако се догађа пречесто може указати на постојање неког здравственог проблема. Према специјалисти за уролошке проблеме доктору Адаму Рамину, често мокрење током ноћи може узроковати и ноктурија, дисфункција учесталости мокрења која се јавља током ноћи.

Прочитајте још: Длаке на ножним прстима указују на 5 озбиљних ОБОЉЕЊА! Обратите пажњу на број 3

- Нормално је да људи средњих година па како старе ноћу устају да мокре, понекад и два пута, а све више од тога је забрињавајуће - каже др Давиде Бити, лекар опште праксе, који има више од 30 година искуства.

Ноктурија
Ноктурију, кажу лекари, могу проузроковати разне болести, а обично спадају у једну од три категорије - поремећај централног нервног система (попут тумора на мозгу и апнеје), кардиоваскуларне поремећаје или поремећаје мокраћног мишића (дијабетес, рак бешике или повећана простата). Такође, ноктурија може бити само знак инфекције бешике, али ако се не лечи може довести до озбиљних последица.

Доктор Дирбхаил Колинс каже да одређени лекови, попут диуретика, могу проузроковати ноктурију.

- Први корак за лечење је да се открије прави узрок - каже Колинс која додаје да и кад основни узрок ноктурије није озбиљан, она може озбиљно да утиче на организам. 

Прочитајте још: Ношење маске подстиче парадентозу? Стоматолог Алексић даје детаљан одговара на ово питање

Што чешће ноћу устајете до тоалета, то смањује укупно време за спавање и сан је мање квалитетан, што утиче на фокус следећег дана, као и на расположење - закључује Колинс.

Због свега наведеног, стручњаци саветују да ако се ноћу често будите због овог проблема, што пре посетите лекара који ће открити узрок и почети са евентуалним лечењем, пише "Бест Лифе Онлине". 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas