Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Мучите муку са ОПАДАЊЕМ КОСЕ? Ово су могући УЗРОЦИ

Много је разлога за ову појаву.

1602148543_Depositphotos_147490985_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Да ли се суочавате са овим проблемом, а не можете да утврдите узрок? Ево најчешћих разлога за опадање косе.

Агресивни шампон

Да, знамо да сви модели на рекламама за шампоне имају бујну и сјајну косу, али не одговарају сви типови шампона свим типовима косе. Боље је бирати благе шампоне, са што мање хемикалија.

Физички стрес

Било која врста повреде, па и операција могу пореметити природни процес раста косе. Ово стање назива се телоген ефлувијум, а одликује се успореним циклусима раста. Чим се организам опорави, коса ће почети поново да расте.

Ментални стрес

Можда је испрва тешко поверовати, али ментални и емотивни стрес могу да изазову опадајне косе. Стрес изазива промене у понашању и навикама, што утиче на здравље. Технике релаксације и психолошка помоћ у том случају могу бити од помоћи.

Прочитајте још: Фризер открио НАЈВЕЋУ ГРЕШКУ коју правимо док перемо косу, а може да доведе до ОПАДАЊА

Фото: Депозит

Трудноћа

Промене у нивоу хормона, и физички и ментални стрес кроз које пролази трудница, могу изазвати губитак косе. Срећом, ово се дешава само током трудноће, а евентуално може потрајати још неко време након порођаја.

Недовољно влаге

Пошто је ваша коса свакодневно изложена сунцу, смогу, и хемикалијама из шампона, врло је битно редовно је неговати.

Агресивно третирање косе

Сувише везивања, увртања, фенирања, пеглања, хемијских третмана или употреба екстензија могу ослабити корен косе и изазвати њено испадање.

Прочитајте још: Лековите биљке ЈАЧАЈУ КОСУ и спречавају ОПАДАЊЕ! Ево како да их користите

Трихотиломанија

У питању је опсесивна навика чупања косе. Може изазвати губитак косе у печатима, или по целој површини главе. Уколико се контролише на време, коса ће израсти поново. У супротном, губитак косе биће трајан.

Фото: Депозит

Генетика

Са губитком косе некад је повезан наследни фактор. Ако неко од чланова породице, поготово родитељи, губи косу, шансе да ће се деци догодити иста ствар знатно су повећане.

Ригорозне дијете

Уколико прескачете оброке, ваше тело неће добијати одређене нутријенте. Недостатак витамина, гвожђа или одређених протеина могу изазвати опадање.

Прочитајте још: Увек на исти начин обликујете косу? Ево шта ваша СВАКОДНЕВНА ФРИЗУРА говори о вама?

Нездраве навике

У ово спада пушење, претерано конзумирање алкохола, обиље непроспаваних ноћи итд. Штетне навике ометају природне циклусе у организму, утичући и на раст косе.

Хипотиреоза

Штитна (тироидна) жлезда задужена је за производњу одређених хормона, који утичу на правилно функционисање метаболизма. Хипотиреоза је поремећај изазван недостатком хормона штитне жлезде и може изазвати много проблема у организму, између осталог и опадање косе.

Фото: Депозит

Инфекција

Много је гљивица, бактерија, и паразита који могу да изазову опадање косе. Инфекције временом могу да постану горе, изазивајући иритацију и свраб. Зато је врло битно редовно одржавати хигијену.

Прочитајте још: Погрешно коришћење ЧЕТКЕ повећава могућност ОПАДАЊА КОСЕ

Аутоимуне болести

Код аутоимуних болести тело напада сопствена здрава ткива, а некад је у питању и кожа главе.

Лекови

Ако вам је здравље већ дуже време нарушено, велике су шансе да вам коса опада услед узимања јаких лекова. У већини случајева нема разлога за бригу јер ће коса постати јача онда када организам почне да се опоравља и престанете да пијете лекове. Ипак, код хемотерапије овај проблем трајаће дуже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas