Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Нискокалоријски заслађивачи су безбедни за свакодневну употребу

Нискокалоријски заслађивачи су сами по себи безопасни по здравље као и када се комбиновано користе.

1660826887_zasladjivaci-1.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Нити реагују једни са другим, нити утичу на метаболизам, они само преносе сладак укус, а да притом не уносимо калорије. 

Зашто се користе мешавине заслађивача? 

Док се сви нискокалоријски заслађивачи користе у производњи хране и пића да појачају интензитет слатког укуса без, или практично без, калорија имају много већи степен слаткоће у поређењу са обичним шећером. Сваки од њих има јединствену структуру и метаболичку судбину, техничке карактеристике и профил укуса.

Фото: Промо

Није сваки заслађивач пођеднако погодан за коришћење у различитим индустријама. Њихов укус се такође може променити ако се заслађивачи користе у различитим областима - на пример, приликом припреме газираних пића или у млечним производима. Мешањем различитих заслађивача, квалитет слаткоће и начин на који се заслађивач осећа у устима често је „заокруженији“ и сличнији обичном шећеру, што значи да је укус побољшан. Још једна од предности је то што уместо већих количина заслађивача, мешавине садрже приметно мању количину различитих нискокалоријских заслађивача.

Истраживања су показала да нискокалоријски заслађивачи не утичу на апетит, вредност шећера и инсулина у крви, не повећавају вредност триглицерида у крви и све особе са болестима преобилне исхране (и дијабетесом) могу да их користе. Америчко удружење за дијабетес (Америцан Диабетес Ассоциатион; АДА) наводи да нискокалоријски заслађивачи могу да помогну у бољој контроли дијабетеса, а водеће интернационалне организације које се баве малигним болестима указују да нискокалоријски заслађивачи нису ризик за појаву малигних болести, нити других системских обољења.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas