Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
организам

Ова промена указује да је ХОЛЕСТЕРОЛ изнад граница нормале: Ево на шта треба да обратите пажњу

Телу је потребна мала количина холестерола у крви како би га користило за стварање хормона попут естрогена и тестостерона и за помоћ метаболизму да ефикасно ради.

1599221355_Depositphotos_50697841_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим, уколико је ниво холестерола високо изнад границе нормале, то може довести до повећаног ризика од болести срца и других озбиљних здравствених стања.

Уколико вам се дешава да имате замућен вид или вам се пред очима појављују сенке попут блица од фотоапарата, први је знак на који морате да обратите пажњу. Такозвани „бљесак“ може бити први показатељ повишеног холестерола.

Прочитајте још: Доручак открива ваше особине: Уколико вам је ОВО на столу, најбољи сте У СЕКСУ

– Може постојати и период – неколико дана или недеља – у којем оболели доживе бљескове светлости који трају неколико секунди или минута. Ако се бљескови светлости погоршавају, потребно је тренутно преиспитивање од стране офталмолога – каже доктор Мартин Шкур.

Поред овога могу се јавити и флеке у виду или замућење вида које, укоико траје неколико дана, може бити знак високог холестерола.

У објављеној студији, додатно је истражен висок холестерол и како он може утицати на очи. Студија каже: „холестеролски емболи се могу ослободити плакова унутар унутрашње каротидне артерије и преселити се у артериоле мрежњаче.

Прочитајте још: Шта је синдром СЛОМЉЕНОГ СРЦА и да ли он заиста постоји?

Промена животног стила може снизити холестерол, а саветује се следеће:

  • Једите мање соли
  • У јеловник убаците више поврћа и интегралних житарице
  • Ограничите количину животињских масти и користите добре масти у умереним количинама
  • Одржавате здраву тежину
  • Престаните да пушите
  • Вежбајте минимум 30 минута дневно
  • Смањите стрес
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas