Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОЛЕЋЕ

Померање сата изазива инфаркте, а ево колико дана се осећа штета!

Померање сата "краде" нам 20 минута сна, али то је најмања штета за организам.

1617452195_Depositphotos_181195322_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Последице због преласка на летње рачунање времена можемо да осећамо чак месец дана. Научници са немачког Универзитета Лудвиг-Максимилијан су на узорку од 55.000 испитаника доказали да због померања сата људи током лета спавају чак 20 минута краће.

Прочитајте још: Да ли сте пробали КЕФИР? Ево зашто га називају НАЈБОЉИМ ПРОБИОТИКОМ

Амерички научници тврде да се стопа ризика од можданог удара у Финској повећала за осам одсто током прва два дана од почетка преласка на летње рачунање времена у односу на две недеље пре и након померања сата, а исти резултати забележени су и касније у октобру месецу.

Прва три дана после промене времена се дешава највише срчаних удара!

Међутим, шведски научници су закључили да број срчаних удара опада у недељи након враћања сата уназад за 21 одсто, док у пролеће стопа срчаних удара расте седам дана после померања сата унапред.

Штетан утицај на срце најизразитији је у прва три дана након недеље у којој се прелази на летње рачунање времена, а може да траје и месец дана.

Промена: КЕТО дијета: Пет ОМИЉЕНИХ намирница које можете јести током овог режима исхране

Ова промена такође може да утиче и на расположење, апетит, али и на посао.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas