· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Предиспозиције за ИНФАРКТ зависе од КРВНЕ ГРУПЕ

Ако једете намирнице које вам не одговарају према крвној групи, вероватније је да ћете имати више здравствених проблема, темељ је то дијете према крвној групи, али сада се показало како крвна група може да открије још неке, нама битне детаље.

1617894205_Depositphotos_122078982_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Истраживање које је објавило Европско кардиолошко друштво, обухватило је анализу података више од 1,3 милиона људи, а резултати су показали како је ризик од кардиоваскуларних проблема код крвних група А, Б или АБ девет посто већи него код људи са крвном групом 0. 

Прочитајте још: У Србији ништа више неће бити исто: Познати психијатар искрено о томе какав нас живот чека након короне

Сматра се како особе с "рискантнијим" крвним групама имају већи ниво протеина за згрушавање крви, што може да проузрокује тромбозу артерије, а то је један од главних узрока срчаног и можданог удара, али и плућне емболије.

Ризик од тромбозе расте након 45. године живота у оба пола

Такође, људи са крвним групама А, Б и АБ чешће имају више нивое лошег холестерола и галектина -3 који се повезује са упалним процесима у организму.

Прочитајте још: Ако ФАРБАТЕ косу више од 6 пута годишње, ризикујете да добијете болест која УБИЈА на хиљаде људи

Теса Коли, вођа истраживања са Универзитета Гронинген у Холандији, истакнула је како је ипак потребно провести додатна истраживања да би се ови резултати потврдили. 

– У будућности би крвна група требала бити узета у обзир као ризик приликом превенције кардиоваскуларних болести, једнако као што се разматра разина колестерола, године, спол и систолички крвни притисак. Но потребно је још истраживања да бисмо идентифицирали узрок повећаног ризика код људи с А, АБ и Б крвном групом – објаснила је Коле.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.