Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта је Ремзи - Хунтов синдром од ког је оболео Џастин Бибер? Ово су симптоми

Млада поп звезда недавно је открила да се суочио са озбиљним здравственим проблемом

1655105696_dzastin.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Џастин Бибер је на друштвеној мрежи Инстаграм, обратио се својим фановима, како би им саопштио да мора да откаже турнеју, због вируса који је озбиљно угрозио његово здравље.

Прочитајте још: Магично дејство БЕЛОГ ЛУКА: Залечите упалу уха помоћну ове моћне намирнице

Њему је дијагностикован Ремзи-Хантов синдром, као и да му је вирус захварио нер у уху, који му је изазвао парализу лица.

Шта је Ремзи-Хантов синдром?

Ремзи-Хантов синдром, такође познат и као очни зостер, је вирусна инфекција геникулатног ганглиона фацијалног живца која се јавља када инфекција херпес зостером захвати фацијални живац.

Овај синдром је обично повезан са црвеним осипом и пликовима на подручју уха или ушне шкољке, а понекад и на непцу или језику. Узрокован је реактивирањем херпес зостер вируса који је претходно код пацијента узроковао мале богиње.

Осим болног осипа херпес зостера, овај синдром може да доведе до фацијалне парализе и губитка слуха у уху које је погођено инфекцијом. Дакле, вирус инфицира фацијални живац који инервише и контролише мишиће лица.

Који су симптоми?

У појединим случајевима, херпес зостер може да доведе до раних симптома који се појављују неколико дана пре испољавања болног осипа, као шти су:

главобоља
осећај свраба
грозница


Такође, један од главних симптома је губитак слуха на једно ухо. Затим и појава болних пликова, осип унутар канала уха, на бубној опни, језику и/или на непцима. То се дешава на истој страни на којој и мишићна слабост лица, уколико је инфекција укључила лице. Пацијент има вртоглавице, слабост лица са тешкоћама затварања једног ока и опуштање лица на једну страну.

Прочитајте још: Три старомодне биљке за тешке ОПЕКОТИНЕ ОД СУНЦА: Умириће вашу кожу на природан начин

Дијагноза се поставља на основу клиничке слике, клиничког прегледа, рендгенског снимка, отолошког прегледа, серолошких тестова (ЕЛИСА и изолацијој вируса у култури ткива).

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas