· · Komentari: 0

Šta je Remzi - Huntov sindrom od kog je oboleo Džastin Biber? Ovo su simptomi

Mlada pop zvezda nedavno je otkrila da se suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemom

1655105696_dzastin.jpg
Foto: Profimedia

Džastin Biber je na društvenoj mreži Instagram, obratio se svojim fanovima, kako bi im saopštio da mora da otkaže turneju, zbog virusa koji je ozbiljno ugrozio njegovo zdravlje.

Pročitajte još: Magično dejstvo BELOG LUKA: Zalečite upalu uha pomoćnu ove moćne namirnice

NJemu je dijagnostikovan Remzi-Hantov sindrom, kao i da mu je virus zahvario ner u uhu, koji mu je izazvao paralizu lica.

Šta je Remzi-Hantov sindrom?

Remzi-Hantov sindrom, takođe poznat i kao očni zoster, je virusna infekcija genikulatnog gangliona facijalnog živca koja se javlja kada infekcija herpes zosterom zahvati facijalni živac.

Ovaj sindrom je obično povezan sa crvenim osipom i plikovima na području uha ili ušne školjke, a ponekad i na nepcu ili jeziku. Uzrokovan je reaktiviranjem herpes zoster virusa koji je prethodno kod pacijenta uzrokovao male boginje.

Osim bolnog osipa herpes zostera, ovaj sindrom može da dovede do facijalne paralize i gubitka sluha u uhu koje je pogođeno infekcijom. Dakle, virus inficira facijalni živac koji inerviše i kontroliše mišiće lica.

Koji su simptomi?

U pojedinim slučajevima, herpes zoster može da dovede do ranih simptoma koji se pojavljuju nekoliko dana pre ispoljavanja bolnog osipa, kao šti su:

glavobolja
osećaj svraba
groznica


Takođe, jedan od glavnih simptoma je gubitak sluha na jedno uho. Zatim i pojava bolnih plikova, osip unutar kanala uha, na bubnoj opni, jeziku i/ili na nepcima. To se dešava na istoj strani na kojoj i mišićna slabost lica, ukoliko je infekcija uključila lice. Pacijent ima vrtoglavice, slabost lica sa teškoćama zatvaranja jednog oka i opuštanje lica na jednu stranu.

Pročitajte još: Tri staromodne biljke za teške OPEKOTINE OD SUNCA: Umiriće vašu kožu na prirodan način

Dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike, kliničkog pregleda, rendgenskog snimka, otološkog pregleda, seroloških testova (ELISA i izolacijoj virusa u kulturi tkiva).

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.