· · Komentari: 0

Šta uzrokuje akne između obrva? Jedno od najčešćih mesta za njihovu pojavu

Akne između obrva mogu da budu bolne i jako naporne

1668088160_profimedia-0411103356.jpg
foto: Profimedia

Akne su jedno od najčešćih stanja kože. Mogu da se pojave na različitim delovima lica, a najčešće se nalaze u T-zoni, koja uključuje čelo i nos. Smatra se da je to zbog toga što su pore mnogo veće ovde nego na drugim delovima lica.

Za neke, akne u T-zoni mogu se pojaviti više na čelu ili nosu, dok je za druge, to između obrva. Područje između obrva je jedno od najkoncentrovanijih područja dlaka na licu, zbog obrva u blizini, ali i ako imate šiške.

Pročitajte još: Svi BENEFITI koje ima čaj od BRUSNICE: Može vam pomoći u regulisanju mnogih ZDRAVSTVENIH problema

Kao i sve akne koje se javljaju u vašoj T-zoni, sve je u otčepljivanju pora. U ovoj oblasti javljaju se tri različite vrste bubuljica. To su pustule, papule i cistične akne. Sve tri su uzrokovane začepljenjem pora, što može da bude genetski, tako što je koža sklona masnoći, ili rezultat faktora okoline poput šminke i ishrane. Takođe, postoji mogućnost da vaša koža reaguje na specifične tretmane primenjene na to područje, piše Byrdie.

Akne između obrva mogu biti uzrokovane ishranom i genetikom

Akne između obrva mogu da budu i poruka koje vaše telo ima za vas. Hrana koju jedete može da igra značajnu ulogu u nastanku akni, posebno u vašoj T-zoni, ipak smatra se da je najčešći razlog za pojavu akni između obrva - višak masnoće.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.