Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Вежбање и шминка никако не иде заједно: Студија то и доказала

Ако нигде не идете без шминке, па чак ни у теретану, нова студија сугерише да би о томе требало још једном да размислите како бисте заштитили своју кожу.

1709984748_shutterstock_167044400.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

За ову студију научници су посматрали жене које су трчале на траци 20 минута. Оне су пре почетка вежбања, нанеле кремасту подлогу на чело и горњи образ на једну половину лица док су другу половину оставиле без шминке. До краја тренинга, имале су више влаге на обе половине лица. Али било је више влаге у областима на које се наносила шминка, према резултатима студије објављене у часопису Јоурнал оф Цосметиц Дерматологи, пише Еверyдаy хеалтх.

Поре су се такође прошириле и ниво уља се повец́ао на кожи без шминке, док су поре остале исте величине, а нивои уља су опали тамо где се налазила шминка. Ово сугерише да ношење шминке током тренинга може да омета способност коже да одржи одговарајуц́и ниво уља током вежбања и потенцијално да изазове суву кожу, зачепљене поре и акне.

Зашто је одговарајуц́и ниво уља толико важан за здраву кожу?

Постоји неколико проблема са кожом који се могу развити када се не одржава одговарајуц́и ниво уља. Зачепљене поре и повец́ана производња уља могу довести до избијања акни, укључујуц́и беле тачке, митесере и бубуљице. Ово може бити посебно важно за особе са кожом склоном акнама.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas