Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Све више људи обољева од СИНДРОМА САГОРЕВАЊА: Посао вас може довести до овог стања

Живот испуњен стресом може довести до овог синдрома

1656952328_pexels-energepiccom-313690.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Синдром сагоревања последица је све ужурбанијег живота - ако имате много обавеза, хронично сте под стресом, стално сте напети и имате превише рокова које журите да стигнете, може се лако десити да "сагорите".

Овај синдром синоним је за стање менталне и физичке исцрпљености изазване професионалним животом и каријером. Израз "синдром сагоревања" осмислио је пре више од 40 година, психолог Херберт Фројденбергер. Предмет његове анализе било је посматрање понашања људи који се баве професијама попут лекара и медицинских сестара јер њихов посао зна бити изузетно тежак и захтеван.

Прочитајте још: Најједноставнији природни начин да се сачувате од КОМАРАЦА: Напрскајте на кожу ова ЕТЕРИЧНА УЉА

 

Недавно је и Светска здравствена организација признала овај синдром, будући да је данашњи начин живота знатно стреснији него пре. 

Евидентно је да данас, поред лекара и медицинских сестара, запослени у различитим струкама сусрећу се са виоским интезитетом стреса и притиска.

Овај синдром углавном је пропраћен психофизичким симптомима који се разликују од обичне исцрпљености. Једно истраживање је показало да се скоро две трећине запослених Американаца сусрело са овим симптомом. Међу тим бројем, предњачили су млађи људи - између раних двадсетих до касних тридесетих.

Прочитајте још: Овај режим омогућава да смањите унос намирница животињског порекла, а да се ипак храните здраво: 5 начина да здраво замените месо

Симптоми овог синдрома најпре се изражавају у виду мањка ентузијазма и мотивације за радом. Поред тога, дешава се и да оне активности које сте пре лако обављали, сада вам постају знатно теже. Људи који су се сусрели са овим симптомом постају раздражљивији, уморнији, малаксали, а често и прати и осећај беспомоћности. Хронично незадовољство и ицрпљеност могу да угрозе ваше здравље, али и међуљудске односе,

Зато је потребно да поставите границе, утврдите своје приоритете и не радите преко својих могућности.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas