Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊЕ

ТЕЧНОСТ ЗА ИСПИРАЊЕ УСТА помаже у борби против вируса КОРОНА: Истраживање показало шта се десило за 30 СЕКУНДИ, али само у лабораторији

Истраживано је у лабораторијским условима како течност за испирање уста може да утиче на корону, ево до каквих резултата се дошло.

1605701146_Depositphotos_38712873_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Течност за испирање уста може да уклони корону 30 секунди након изложености вирусу, показало се у лабораторији.

Прелиминарни резултати објављени су пре клиничког испитивања о томе колико ово средство може да смањи ниво корона вируса у пљувачки пацијената. Са Универзитета Кардиф поручују да воде за испирање које садрже најмање 0.07 процената цетипиридинијум-хлорида показују обећавајуће знакове да се могу борити против короне.

Прочитајте још: Какве ПОСЛЕДИЦЕ корона оставља на мозак?!

Извештај са насловом "Тхе Вируцидал Еффицацy оф Орал Ринсе Цомпонентс Агаинст САРС-ЦоВ-2 Ин Витро" чека рецензију, али подржава прошлонедељу студију која је дошла до истих резултата о дејству течности на вирусно оптерећење у устима, пише "Сциенце фоцус".

Наставак студије обавиће се у Универзитетској болници у Велсу у Кардифу, а њени резултати биће објављени у првој половини наредне године. Показало се засада да сам етанол није довољан у борби са короном већ да су за оптималну ефикасност неопходна одређена есенцијална уља.

Прочитајте још: Сви причају о ЗНАЧАЈУ ВИТАМИНА Д у борби против короне, а ево како да знамо да ли нам је ПОТРЕБАН

- Иако течности за испирање уста ефикасно уништавају вирус у лабораторијским условима, морамо да видимо да ли оне делују и на пацијенте и то је поента клиничке студије која је у току - рекао је за ПА агенцију доктор Томас.

Напоменуо је да студија неће дати никакве доказе о преносу вируса међу људима, јер је за то потребно другачије истраживање. Али ће се зато студијом открити колико делује дејство једне употребе "воде за испирање".

Прочитајте још: Тачан СПИСАК намирница које треба јести, а препуне су витамина и смрт за вирусе

Тренутни резултати су позитиван корак и веома охрабрујући.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas