Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАЖЊА!

ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ: Трећина БЕБА развије сколоност ка ДЕМЕНЦИЈИ

32 посто беба поседује абнормалности.

1605278298_Depositphotos_17714219_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Трећина свих беба рођених у Британији и Северној Ирској развиће склоност ка деменцији током живота и то ће ставити Уједињено Краљевство на листу земаља које се суочавају са највећим медицинским изазовом.

"Алзхајмерово истраживање" открива да 32 посто беба рођених у Великој Британији поседује абнормалности које ће довести до потенцијалног развоја менталних болести у будућности.

Све већи број пацијената довешће до почетка "националне здравствене кризе", наводи се у Независној канцеларији економског здравља.

Прочитајте још: Жена остала ДЕЛИМИЧНО ГЛУВА - може чути жене, али не и мушкарце: Стручњаци објаснили о чему је реч

У просеку, једна од шест особа старијих од 80 година пати од деменције, коју најчешће изазива Алзхајмерова болест, што резултира губитком можданих ћелија и утиче на функционисање мозга.

- Здравствене установе за деменцију не послују најбоље, а већ имамо кризу у социјалној заштити. Како се стопа оболелих буде повећавала, то ће само да врши већи притисак на већ проблематични систем - упозорава др Метју Нортон.

Око 850.000 Британаца тренутно пати од ове болести, а очекује се да тај број достигне милион у наредних десет година и да се удвостручи до 2051. године.

Темпо којим случајеви деменције расту и пројектују будућност кризе узроковане старењем становништва натерао је научнике да изразе своју забринутост због могућности да се 37 одсто жена и 27 одсто мушкараца суочи са развојем Алзхајмерове болести.

Прочитајте још: МОЖДАНИ УДАР је вероватнији ако радите прековремено

Фото: Депозит

Велика Британија донирала је 101,07 милиона еура за истраживања деменције у 2012. години, док је 688,57 милиона еура издвојено за истраживање рака. 

Деменција је највећи медицински изазов и, ако желимо да је победимо, морамо улагати у истраживања како бисмо пронашли нове третмане и превентивно лечење -  наводе лекари. 

Прочитајте још: ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ! Све благодети белог лука: Топи лед, негује косу, лице...

За деменцију тренутно нема лека, а на располагању је само неколико препарата за лечење симптома Алзхајмерове болести. 

Пацијенти се суочавају са суморном будућношћу - ослањајући се на државне болнице или чланове породице да им обезбеде сталну, неопходну негу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas