Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗА ПОШТОВАЊЕ

Након посете лекару, одлучила је да ПРЕОКРЕНЕ живот: У осмој деценији постала ИНСПИРАЦИЈА многим женама! (ФОТО)

Бака са снажном поруком, на коју бисмо сви могли да се угледамо.

1628236315_gr.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/ траинwитхјоан
Oglas

Џоан МекДоналд, 75-годишњакиња која стоји иза Инстаграм профила посвећеног вежбању, увек је спремна за испробавање нових ствари - „било да је то добро за мене или не“.

Прочитајте још: Магичан број од 10.000 корака дневно: Постоји неколики битних разлога да га достигнете!

Инспирација старијим женама

Ипак, документовање њеног фитнес путовања на Инстаграму дефинитивно је било изван њене зоне комфора: Џоан је имала 70 година, није имала појма како да користи друштвене мреже и једва је крочила у теретану. „[Кад сам била млађа] удатим женама није било место у теретанама, једноставно није, све до касније“, каже она.

Данас Џоан има завидне бицепсе и скоро милион следбеника. 

Њена платформа има много дубљу поруку: то је изазов за наше идеје о томе шта је старијим женама дозвољено да буду. „Старије жене имају много тога да понуде“, каже она. „Овде има много старијих жена, старијих од мене које су заиста снажне, невероватне особе. Старије жене имају глас и треба нас слушати. Људи мисле, о бако, шта она зна? Али били бисте запањени шта бака може да уради."

Све почело у лекарској ординацији

Ово несвакидашње фитнес путовање је започело као и код многих других људи: посетом лекару. „Рекли су да ће ми повећати лекове јер мој крвни притисак није био под контролом, али нисам желела да узимам лекове“, каже она. 

Са благословом лекара, почела је да учи основе, читајући о исхрани и фитнесу. „Морала сам да научим како да користим апликације“, каже она. „Морала сам да научим како да правилно користим рачунар и и ајпед и ајфон, а потом и Инстаграм."

Већ након привих тренинга, лекар јој је смањио унос лекова. Три године касније, Траин Wитх Јоан постала је заједница подстакнута идејом да када жене одвоје време за себе, долази до радикалног помака. "Као жена, увек дајете себе за своју породицу“, каже Џоан. „Моја деца су увек била важнија од онога што сам желела да радим. Али то што сте подигли породицу не значи да немате шта друго да понудите. "

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas