· · Коментари: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

"АКО МЕ ВОЛИШ даћеш ми ШИФРЕ ПРОФИЛА!" Где треба подвући линију у партнерским односима?

"Ако ме волиш, немаш шта да кријеш од мене" - реченица коју свако чује, бар, једном у животу.

1597055766_Depositphotos_310390544_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Неки партнери који своју везу карактеришу као озбиљну, а поготово када прерасте у брак, одричу се интиме по сваку цену, убеђени да само сасвим огољени могу да сачувају љубавни однос. У противном се осећају као да нису до краја предани, а посвећеност мере бројем и садржајем предатих прича из прошлости, исповести о пријатељима, отворених новчаника, бележака, откривених лозинки за "Фејбук" и мејл, шифри за покретање мобилног телефона...

Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА

Прочитајте још: Због њега 5.000 жена дневно доживи ОРГАЗАМ, али ниједну не додирује - постоји ЦАКА

Постоји само "ми". И што је моје, то је наше. Да ли се тиме стварно доказује беспоговорна љубав и добија апсолутно партнерско поверење? Или заправо подривају сумње да веза и није толико снажна када мора да се гради упорним одрицањем? Где треба подвући линију?

Сумња Фото: Депозит
Где треба подвући линију? На почетку!

- Тек када смо јединке за себе, можемо да осетимо блискост са другом особом, а не зависност, у реду је да све желимо да делимо са партнером, али је сасвим исправно и ако нешто одлучимо да задржимо само за себе - каже Жељка Курјачки Станић, психолог и психотерапеут.

Прочитајте још: Постоје три ствари које уопште нису битне: СТАРОСТ, ИЗГЛЕД И КАРАКТЕР: Ваша сексуалност не зависи од њих

Неки парови имају заједнички профил, не само лозинке!

Да ли је потребно да партнери једно другом дају све лозинке од мејлова, профила на друштвеним и пословним мрежама? Уколико то одбију, да ли то мора нужно да значи да нешто крију?

Претурање по ташни
Када муж жени стално претура по торби или она њему по џеповима,  то говори о неповерењу у односу или чак контроли, а не о посвећености једно другом. Поверење треба да је тестирају разговором. Уколико дијалог не умири, значи да постоји проблем.

- Неки људи имају један заједнички профил и разликује од оне где партнери желе да имају шифре како би били сигурни шта овај други ради на интернету, а у том случају постоји проблем поверења - каже психолог.

Захтев да се преприча сваки разговор са пријатељима?

Захтев да се сваки разговор са пријатељима преприча партнеру је нереалан и штетан.

Прочитајте још: И ЖЕНЕ воле да баце поглед: ЕВО на шта жене ПАДАЈУ када виде МУШКАРЦА

- Најздравија формула је да откривамо онолико колико желимо, да говоримо о ономе после чега се осећамо добро. Уколико сами желимо да причамо отвореније, али се устручавамо, рецимо из страха да ће нас партнер одбацити ако све сазна, тада треба да се подсетимо да желимо везу у којој ћемо бити прихваћени такви какви смо, а не - закључује Курјачки.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.