Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико треба да будемо у вези пре венчања? Питање које многи постављају

Колико би требало да будемо у вези са партнером пре него што одлучимо да се венчамо? Да ли уопте постоји одговор на ово питање које често постављамо или нам бар буде негде у мислима?

1641890926_94d47c0103ebf57146333544a02982bafb8701c1.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Не постоје две исте везе, па тако не постоји ни идеалан одговор, али психолози упућују на неме мале, али важне смернице.

Идеално време за венчање

Знамо осећај када је веза на почетку и када нам цео свет изгледа светлије, лепше, просто живот изгледа слађе. Наука каже да је за то треперење дужан биолошки одговор нашег тела. Да, буквално хормони - као и ослобађање допамина и норепинефрина када смо заљубљени.

Прочитајте још: Зашто вам је љубав НЕУЗВРАЋЕНА и како да је ПРЕБОЛИТЕ?

Квалитет над квантитетом, саветују стручњаци

Стручњаци препоручују да никада не журите са веридбом, без обзира на то колико је ваша веза тренутно лепа.

Ијан Кернер, лиценцирани психотерапеут, терапеут за парове, предлаже да сачекате најмање једну или две године пре него што одлучите да се верите.

- Радио сам са много парова који имају јаке везе, брзо су се упознали и заљубили и заиста се све поклопило. међутим, треба сачекати да се појаве неки проблеми и видите како ц́ете се заједно носити са проблемима. За мене се више ради о распону искустава која су погодна за компатибилност, а не о количини времена.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas