Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЗЕ

Зашто многи парови раскидају после летовања? Одговор је кратак и јасан

Да ли је летовање право време за ресетовање веза и бракова који су се удаљили?

1629377585_Depositphotos_409653444_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Шта представља највећи изазов и од чега почети? Када је могуће поново распламсати страсти, а када ни боравак на дестинацији из снова ништа неће променити?

Прочитајте још: Како препознати МАТЕРИЈАЛ за брак? Једно питање решава све

Парови који имају затегнут однос на одмору

- Одмор се неретко ишчекује као прилика за зближавање партнера, али ако су односи поремећени и компликовани, реалније је очекивати да ће то бити још једна ситуација која ће истаћи међусобне разлике. Не може се очекивати да ће промена спољашњих околности сама по себи поправити стање емотивне везе. С друге стране, заједнички одмор партнера који су у стабилној вези, може бити прилика да више времена и енергије посвете својој другој пловини и унапреде однос - каже Сања Станић, психолог и лиценцирани психотерапеут:.

Односи захладе после дугог ћутања.

Прочитајте још: Да ли више ВАРАЈУ искусни МУШКАРЦИ или они које "спопада" нека жена?

Саговорница истиче да до захлађења односа и отуђености најчешће долази због нагомиланих разлика и конфликата који нису решавани на време, али и под притиском обавеза и занемаривања односа једног или оба партнера. Зато заједничко путовање некад представља добро решење.

Фото: Депозит

- Постоје партнери којима одмори и путовања одржавају везу, јер у таквим условима добро функционишу - наглашава Станићева. - Таква партнерска динамика омогућава им да неутралишу свакодневне проблеме, било да се присећају добрих тренутака или очекују да то доживе на новом путовању.

Прочитајте још: Да ли више ВАРАЈУ искусни МУШКАРЦИ или они које "спопада" нека жена?

Како поново пробудити емоције

Да би се поново пробудиле емоције између двоје људи, као предуслов важни су воља, жеља и одлука, али и спремност партнера да унапреде однос, саветује психолог. За блискост је потребно двоје, као и узајамност, а дистанцу ствара само један:

- Добро је почети комуникацијом, заправо јасним изражавањем онога што заједно имамо, а тек онда онога што нам недостаје и шта желимо да остваримо. Шта то заправо значи? Пре свега, не треба очекивати да нам партнер чита мисли, нити да ми читамо његове. Важно је, а можда и кључно, обратити пажњу на потребе партнера и неговати физичку блискост. Разговарати, налазити заједничка решења, радовати се заједничким одлукама ма колико оне биле мале и стварати нове успомене - истиче Станићева.

Прочитајте још: Веровали или не, али пица подстиче мушку плодност!

Када је стварно крај?

Тамо где још постоје емоције међу партнерима, могуће је ресетовати однос, а када је стварно крај?

- Тешко је дати један одговор на ово питање. Као што је за блискост и заједништово неопходно двоје, за крај је довољно да један партнер жели да изађе из односа - каже Станићева. - Крај је ретко заједничка одлука. Неминован је када је, бар за једног партнера, останак у односу извор патње или претежног незадовољства. Тада је заједнички проведено време, па и на одмору, показатељ емоционалне и вредносне удаљености међу њима - закључује Станићева.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas