Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДМОР

ОДВОЈЕН одмор је освежење или ТЕСТ за везу? Да ли је лековит или корак до РАСКИДА?

Зашто поједини парови летују одвојено? И да ли је то опасно за везу?

1625645560_shutterstock_440696080.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Психолог и лиценцирани психотерапеут Сања Станић каже да постоји читав низ разлога који наводи парове на такву одлуку:

- Динамика партнерских односа, у зависности од фазе у коме се они налази, одређује разлоге за планирање заједничких или одвојених путовања - каже психотерапеут.

Прочитајте још: Некада су ожењени МУШКАРЦИ живели дуже, а сада се САМЦИ боље хране?!

Зрели парови летују одвојено

Деца, такође, мењају динамику партнерских односа и на летовању. Квалитет односа, у великој мери, одређује како ће се парови организовати када су у питању заједничка летовања. Симбиотски повезани партнери неће уопште планирати одвојен одмор, а они којима је важна индивидуалност чешће ће се одлучивати на то.

Само патолошки везани парови ни не помишљају на могућнсот одвојеног одмора.

Најчешћи разлози за одлазак на летовање без друге половине су немогућност да се ускладе захтеви посла, породичних обавеза и одмора. Неретко, пар има различите потребе током одмора и ако су довољно зрели да о томе разговарају, често се идеја одвојених одмора спонтано наметне.

Један воли море, други планину

- Један партнер савршен одмор замишља као активно прикупљање нових искустава, а други као излежавање, читање, пливање и уживање на плажи. Компромиси у многим случајевима могу бити тешки или немогући. Различитост у схватању уживања постаје разлог за конфликте, а партнери који су имали таква искуства излаз налазе у одвојеним летовањима - објашњава Станићева.

Прочитајте још: Стари-нови ТРЕНД: Кендал Џенер и Гвинет Палтроу носе папуче какве до јуче нико не би обуо! (ФОТО)

И друге разлике могу бити добар разлог за одвојени одлазак на одмор. Једни воле море, други планину.

Фото: Депозит

Неки су пре за одмор на увек истом месту, а други сваке године желе да мењају дестинацију. Међутим, неретко је ту и потреба да се партнери одвоје и направе паузу у међусобном односу. Одлазак на море са другим паровима или породицама у неким случајевима буде прелазно решење, јер партнери тада често мање проводе времена заједно.

Прочитајте још: Беба Бриџет Џоунс: Рене Зелвегер коначно са малишаном (ФОТО)

Тест заједништва
Ако се партнери дуго нису раздвајали, онда су одвојена путовања добар тест заједништва, истиче психолог. Међутим, летовање без партнера најчешће није самостални одмор. Заправо су честе комбинације са децом, рођацима или пријатељима.

Али када на летовању упознате особу која је на одмор дошла без друге половине, често се запитате да ли у њиховом односу све добро функционише?

Одвојен одмор је и засиђеност везом

- Одвојен одмор може бити последица засићености и проблема у вези. У том контексту, то је прилика да се ствари сагледају из другачије перспективе и да се размисли у ком правцу партнери желе да пођу. Да на миру, без бура свакодневице, разбистре своја осећања и увиде приоритете у животу - каже Станићева.

Прочитајте још: Шик на мору: ТУРБАН крије лошу фризуру! (ФОТО)

Одвојени одмор побољшава квалитет везе

Симпатија на одмору
- Особе које су склоне љубавним авантурама, склоне су им у свим животним ситуацијама. Путовање без партнера може да резултира новом симпатијом, флертом или везом. За то је најмање узрок летовање само по себи.

На питање да ли одвојени одмор може допринети квалитету везе, психолог каже:

Одвојен одмор је добра прилика да се сагледа веза

- Одвојени, као и заједнички одмори су прилика да се нова ситуација искористи као повод да се емотивни однос сагледа из новог угла. Како се осећам без партнера? Да ли желим да му испричам шта ми се догађа, каква су ми искуства? Да ли ми недостаје? Да ли ћемо се ужелети једно другог? - каже Сања Станић.

Прочитајте још: Питали су мушкарце: Како изгледа савршена жена? Ево ФОТО РОБОТА!

Колико је појава одвојеног летовања учестала код млађих особа?

- Млади парови, који размишљају о заједничком животу, летовања посматрају као први озбиљан тест заједништва. Тада много више времена проводе заједно и упућени су једно на друго. Ако пак летују у већем друштву, имаће прилику да свој однос сагледају у односу са другим блиским људима. Није реткост да заједничко летовање буде повод за раскидзакључује психотерапеут Сања Станић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas