Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЈ ЉУБИМАЦ

Шта учинити ако ВАША МАЧКА одбија да једе?

Уколико ваша мачка понекад игнорише храну и можда не једе данима, време је да се запитате зашто се то дешава и када треба да почнете да бринете?

1671316078_5c7cecc982b729d22bda3abfe1f6eefaecdc34ca.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

По природи, мачке знају како да зауставе на време, не пуне се "из стомака", одликују се умереношћу у храни. Само неке мачке једу често, али у малим порцијама. Када се љубимац окрене од посуде, власник почиње да брине, да ли је то хир или је животиња болесна?

Прочитајте још: Истраживања дала одговор: Које су најдуговечније расе паса, а које живе најкраће?

Стрес

Пресељење, губитак власника, појава детета у стану, скандал у кући, страх, недавни земљотрес или новогодишњи ватромет. Чак и преуређивање намештаја може дуго да љути мачку. Запамтите, да ли је било ситуација које су за вас прошле као нормалан или радостан догађај, а ваш љубимац би због тога могао бити под стресом? У овом случају ће му помоћи седативи.

Крзно у дигестивном тракту

Прочитајте још: Занимљиве чињенице о псима које зна мали број људи: Ово је најређа врста

Када мачке темељнто лижу своје крзно, неке длаке се прогутају и узрокују зачепљење пролаза за храну. Најчешће, дугодлаке расе пате од овога. У овом случају, морате купити посебан лек који ће помоћи да се прогура кроз грудвицу.

Прљав тањир или нова храна

Нагли прелазак на другу храну или потпуна промена у исхрани може "скратити" апетит мачке за 2-3 дана. А понекад разлог одбијања да једете може бити прљава чинија.

Сексуални инстинкт

Сексуални инстинкт код мачака је веома изражен, ове животиње могу изгубити апетит чак и недељу дана пре почетка еструса. Пошто имају феноменалан њух, могу потпуно да одбију храну ако негде у комшилуку живе мачке које су такође у фази лова.

Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)

Тровање

Ако ваш љубимац слободно лута улицом, могао је бити отрован отровом за пацове или поквареном храном из канте за смеће. Да, немојте мислити да ваш љубимац, као прави аристократа, неће ући у смеће. Како ће другачије одговарати. Код куће, на крају крајева, не дозвољавате копање по канти за смеће. А овде је слобода. Ако животиња не једе, често дише, ако има повраћање и температуру, трчите код ветеринара!

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas