Oglas
· · Komentari: 0
MOJ LJUBIMAC

Šta učiniti ako VAŠA MAČKA odbija da jede?

Ukoliko vaša mačka ponekad ignoriše hranu i možda ne jede danima, vreme je da se zapitate zašto se to dešava i kada treba da počnete da brinete?

1671316078_5c7cecc982b729d22bda3abfe1f6eefaecdc34ca.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Po prirodi, mačke znaju kako da zaustave na vreme, ne pune se "iz stomaka", odlikuju se umerenošću u hrani. Samo neke mačke jedu često, ali u malim porcijama. Kada se ljubimac okrene od posude, vlasnik počinje da brine, da li je to hir ili je životinja bolesna?

Pročitajte još: Istraživanja dala odgovor: Koje su najdugovečnije rase pasa, a koje žive najkraće?

Stres

Preseljenje, gubitak vlasnika, pojava deteta u stanu, skandal u kući, strah, nedavni zemljotres ili novogodišnji vatromet. Čak i preuređivanje nameštaja može dugo da ljuti mačku. Zapamtite, da li je bilo situacija koje su za vas prošle kao normalan ili radostan događaj, a vaš ljubimac bi zbog toga mogao biti pod stresom? U ovom slučaju će mu pomoći sedativi.

Krzno u digestivnom traktu

Pročitajte još: Zanimljive činjenice o psima koje zna mali broj ljudi: Ovo je najređa vrsta

Kada mačke temeljnto ližu svoje krzno, neke dlake se progutaju i uzrokuju začepljenje prolaza za hranu. Najčešće, dugodlake rase pate od ovoga. U ovom slučaju, morate kupiti poseban lek koji će pomoći da se progura kroz grudvicu.

Prljav tanjir ili nova hrana

Nagli prelazak na drugu hranu ili potpuna promena u ishrani može "skratiti" apetit mačke za 2-3 dana. A ponekad razlog odbijanja da jedete može biti prljava činija.

Seksualni instinkt

Seksualni instinkt kod mačaka je veoma izražen, ove životinje mogu izgubiti apetit čak i nedelju dana pre početka estrusa. Pošto imaju fenomenalan njuh, mogu potpuno da odbiju hranu ako negde u komšiluku žive mačke koje su takođe u fazi lova.

Pročitajte još: Samo održavanje bazena košta kao MANJI STAN U BEOGRADU: Zavirite u dom fudbalera Nemanje Matića i njegove supruge (FOTO)

Trovanje

Ako vaš ljubimac slobodno luta ulicom, mogao je biti otrovan otrovom za pacove ili pokvarenom hranom iz kante za smeće. Da, nemojte misliti da vaš ljubimac, kao pravi aristokrata, neće ući u smeće. Kako će drugačije odgovarati. Kod kuće, na kraju krajeva, ne dozvoljavate kopanje po kanti za smeće. A ovde je sloboda. Ako životinja ne jede, često diše, ako ima povraćanje i temperaturu, trčite kod veterinara!

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas