· · Коментари: 0
РЕШЕЊЕ

БУБУЉИЦЕ на незгодним местима ХИТНО УКОНИТЕ на један од ових начина

Имате проблема са неугодним ситним бубуљицама које су се изненада појавиле на вашој задњици, болне су и иритантне, а нисте сигурни како су се појавиле, нити како да их се решите. Нисте једини.

1608823562_Depositphotos_334246890_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Дебра Јалиман, дерматолог из Њујорка, објашњава шта су тачно те мале израслине.

- Оне се формирају од мртвих ћелија коже и бактерија у фоликулама длачица - наводи Дебра.

Нажалост, постоје жене чија је кожа више склона настајању ове "непријатности". Будите без бриге, јер и тај проблем је решив, а може и да се ураде неке ствари као превентива.

Дебра нуди ова четири решења:

Бензоидни пероксид елиминише вишак уља

Како би решили проблем акни на задњици потребно је да купујете креме на бази бензоидног пероксида. Овај састојак чисти мртве ћелије коже, елиминише вишак уља и себума у фоликулима и тако спречава даље упалне процесе.

Прочитајте још: Да ли је ЛЕД ефикасан за лечење АКНИ и БУБУЉИЦА? Постоји ТАЈНА

Салицилна киселина уклања мртве ћелије

Салицилна киселина помаже уклањање мртвих ћелија с површинског слоја коже и чисти зачепљене поре. Гел за прање који садржи салицилну киселину могао би помоћи у решавању овог неугодног естетског проблема, као и сви други производи с овом киселином која делује антисептички и умањује упалне процесе. Потребно је да место са бубуљицама третирате неколико пута недељно да би се видели резултати.

Прочитајте још: Маске од КУРКУМЕ за лепо лице без акни: Како да их направите код куће

Лосиони с млечном киселином

Потражите лосионе за тело који садрже млечну киселину. Она нежно чисти мртве ћелије коже и тако даје свој допринос бржем нестајању бубуљица. Пре куповине лосиона за тело проверите састав да бисте били сигурни да садржи млечну киселину.

Прочитајте још: Навике због којих се стварају БУБУЉИЦЕ: Шта би требало да променимо

Туширање уклања главне узрочнике бубуљица

Уколико понекад, након вежбања или ходања по граду уместо под туш дуже останете у ознојеној одећи повећавате шансе за настанак бубуљица на задњици. Ознојена одећа је пуна бактерија, па је најбоље одмах након вежбања ускочити под туш.

Прочитајте још: ОДРАСЛИ СТЕ, а имате АКНЕ? Ево зашто се то дешава

Поред обичног туширања, важно је да два пута седмично радите пилинг целог тела. Помешајте једну велику кашику меда и једну велику кашику шећера и нежним кружним покретима масирајте задњицу овим пилингом из кућне апотеке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.