Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧЕСТО прање лица може да има ВИШЕ ШТЕТЕ него користи: Дерматолог објашњава зашто треба да будемо умерени

Дерматолози упозоравају да пречесто прање лица може да има негативне последице. Постоји грешка коју већина људи прави када пере лице, а да тога вероватно нисмо ни свесни

1649316101_profimedia-0164710339.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Учестало прање лица може да узрокује више штете него користи, посебно ако се борите против акни или масне коже. Дерматолог др Ева Мелег открила је зашто оваква врста рутине није добра.

Проблем са бубуљицама

Код људи који имају проблем са акнама, често умивање не помаже да се ниво масти смањи.

Чешће прање лица уклања природна уља са површине коже, остављајући је сувом и тако ће чешће довести до тога да тело производи још више себума да би то надокнадило.

Прочитајте још: Девојка се НИЈЕ ШИШАЛА 19 ГОДИНА, а онда је ПОЖЕЛЕЛА ПРОМЕНУ: Ево како је реаговала када се погледала у огледалу (ФОТО)

- Чишћење лица некомедогеним уљем за чишћење лица праћено нежним пилингом једном у 1-2 дана је боље од свакодневног прања гелом за прање лица чији је циљ растварање масноће.

Не зауставља бубуљице

Вишак себума није оно што узрокује акне, тако да свакодневно прање лица неће да реши основни узрок. Оно што је стварни проблем је оксидација себума када се налази близу површине коже. Меша се са ваздухом и бактеријама и доводи до блокада и упале што заузврат изазива бубуљице. Дакле, заправо морате да зауставите оксидацију себума, уместо да га испирете сваки дан.

- Ако се себум остави да слободно тече и да се не испире стално, крајњи резултат ће бити да ће се тело постепено регулисати и почети да производи мање себума - истиче др Мелег, преноси Тхе Сун.

Парадокс је често да људи са масном кожом и акнама одмах почну са више перу лице, што заузврат заправо повећава производњу себума. Чишћење коже нежним пилингом једном дневно и након тога серумом за прочишћавање себума је бољи начин да се контролише производња себума и спречи стварање бубуљица.

Прочитајте још: Излазе вам флеке, бубуљице и имате затегнуту кожу: Ево шта сваки мушкарац мора да уради ПРЕ БРИЈАЊА за здраву кожу

Уклања добре бактерије

Свакодневно прање лица може да уклони добре бактерије, а затим да учини кожу још више сувом.  Добре бактерије које штите и одржавају баријеру коже, спречава лоше бактерије, а такође задржава влагу и спречава исушивање.

- Кожна баријера је кључна за одржавање влажности и гипкости коже. Људи који су склони екцему често имају генетски угрожену функцију баријере коже. Дакле, убијање добрих бактерија коже које помажу да се поправи оштећена или угрожена кожна баријера само ће погоршати ствари. Тако да, ако имате суву кожу, свакодневно прање лица може да доведе до још веће сувоће - истиче др Мелег, преноси Тхе Сун

БОНСУ ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas