Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
дневна рутина

Да ли КОСУ ПЕРЕТЕ УЈУТРУ или УВЕЧЕ? Стручњаци кажу да је ово ЗДРАВИЈЕ

Ако косу оперемо увече често се догоди да у журби одемо на спавање са полу осушеном косом, па ми можда ову навику требало да променимо и косу перемо ујутру или у току дана.

1601886866_Depositphotos_183067974_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Прање косе чини нам се као једноставан задатак, а већина људи то ради током вечерње рутине јер тада имају више времена за сушење и стилизовање. Иако многи мисле како није важно да ли перемо косу ујутру или увече, стручњаци тврде да није исто и откривају која је рутина здравија.

Ако перете косу пре спавања можда сте приметили да се више масти. Стручњаци кажу да је то само привид јер је током спавања притиснута уз јастук, па се изравна односно изгуби волумен, а самим тиме делује масније. Ипак, тај губитак волумена довољан је разлог да је свака два дана поновно перете што никако није здраво.

Прочитајте још: ЛЕА зна највећу ТАЈНУ и за све људе има САМО ЈЕДАН САВЕТ

Колико год мислили да сте је осушили у потпуности, она ће остати мало влажна, а мокре власи много су осетљивије од сувих и лакше се ломе. Врхови се петљају и пуцају, а ујутру се будите с лошом и неуредном фризуром, па потрошите пуно времена на стилизовање.

Још један разлог да избегавате прање косе увече је стварање гљивица. Оне обожавају мокра и топла места, а добитна комбинација су влажна коса и мекани јастук. Оно што никако не би требало да радите је да заспите са потпуно мокром косом - ујутро ћете се вероватно пробудити с главобољом.

Прочитајте још: Останимо ВИТАЛНИ и ЗДРАВИ: Ово су разлози због којих је важна ШЕТЊА након ОБРОКА

Због свих ових разлога стручњаци препоручују да косу увек перете у јутарњим сатима и добро је осушите, али ако ипак мислите да немате времена за то, држите се ових савета током вечерњег прања: добро осушите косу, користите производе за волумен и спавајте на свиленој јастучници.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas