Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лепота

Да ли СВИЛЕНЕ ЈАСТУЧНИЦЕ заиста смањују БОРЕ? Дерматолог објашњава тврдње

Да ли свилене јастучнице заиста помажу нашој кожи и коси? Сигурно сте чули за ову тврдњу, али шта је заправо тачно?

1641138758_e20ba3e890ea49b5d5a0583a048a0ac462a6359e.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Постоји веровање да свилене јастучнице имају много предности за лепоту: попут смањења бора, испуцалих врхова и коврџања коса. Али, може ли свиленкаста постељина заиста бити пут до глађе коже и боље косе?

Одговор је - да! Свилене јастучнице заиста могу да направе разлику.

Др Нил Шулц, дерматолог из Њујорка и аутором књиге "Не ради се само о борама" потврдио је ове тврдње, пише Гоод хаусе кеепинг.

Да ли свилене јастучнице могу да спрече боре?

Веровали или не, могу!

- Глатка површина са врло малим трењем значи мање затезања коже него код традиционалне памучне јастучнице. Добијамо 'згњечене боре' ако спавамо на боку/лицу, тако да их можемо добити мање када спавамо на свили - каже дерматолог.

Прочитајте још: Шест савета за беспрекорно шминкање: Шминкерка открива мале трикове који значе

Студије показују да трење од окретања узрокује наборе на кожи, али свиленкасто глатка површина може дугорочно да смањи тај ефекат.

Да ли свилене јастучнице спречавају коврџање косе?

Да! Захваљујући супер глаткој текстури свиле, коса клизи по њој без трења, што значи да је мање вероватно да ћете се пробудити са коврџавом косом или запетљаном косом.

Да ли свилене јастучнице одржавају хидратацију коже?

Захваљујући тој супер глаткој текстури, ово је заправо тачно. Глаткоћа свиле „значи да је мање способна да апсорбује влагу из коже“, каже Шулц.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas