Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дерматолози желе да престамо са овим навикама: Ево шта може да буде узрок бубуљица на само једној страни лица

Наша кожа је за дерматологе отворена књига

1664452366_d3f7db927fa688f9f8ecaef53d482f2e8c9832b2.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Према бубуљицама на лицу може да се претпостави који нас проблем мучи, а некада то може да буде врло лако за решавање уколико приметимо шта је узрок.

Дерматолог саветује како да бринемо о кожи и које свакодневне навике можемо лако да избегнемо и помогнемо лицу.

Савети за негу лица

Слепо пратите трендове

- Сваког дана виђам пацијенте који су покушали да прекопирају рутину коже коју су пронашли преко друштвених медија. Кожа је јединствена и не постоје два иста пацијента - саветује дерматолог Хисем Елдик, преноси ХуффПост.

Прочитајте још: Сушење косе пешкиром је лоша идеја: Фризерка објашњава због чега

Пилинг

Не претерујете са пилингом. Дерматолог Кортни Рубин зна да су многи мишљења "Ако је мало добро, много ће бити боље". Ипак, ово није паметан начин да третирате своју кожу.

- Многи моји пацијенти прекомерно користе пилинг кожу. Погрешно мисле да су њихове избочине и проблеми са кожом последица тога што је кожа „прљава“, али прекомерни пилинг често погоршава ствари јер оштећује баријеру коже - каже дерматолог.

Које је идеално време за пилинг?

- Једном или два пута недељно може да помогне да се уклоне мртве ћелије коже са површине коже, али ако то радите пет до седам пута недељно, може да се скине баријера коже, што доводи до упале и црвенила, пецкања, перутања и сувоће.

Прочитајте још: Фризер саветује да овакав начин шишања косе смањује године: Већина греши

Чистите телефон, јастучницу и маске за лице

Дерматолог Мариса Гаршик упозорила је на опасности нечишћења телефона или промене јастучнице или маске за лице.

- Могу да акумулирају уље, бактерије и остатке производа за кожу и косу, што све може да допринесе избијању бубуљица или иритацији на кожи. Када пацијенти дођу са осипом или избијањем бубуљица само на једној страни лица, често се испостави да је то страна на којој разговарају телефоном или на којој спавају - упозорава дерматолог.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas