Oglas
· · Komentari: 0

Dermatolozi žele da prestamo sa ovim navikama: Evo šta može da bude uzrok bubuljica na samo jednoj strani lica

Naša koža je za dermatologe otvorena knjiga

1664452366_d3f7db927fa688f9f8ecaef53d482f2e8c9832b2.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Prema bubuljicama na licu može da se pretpostavi koji nas problem muči, a nekada to može da bude vrlo lako za rešavanje ukoliko primetimo šta je uzrok.

Dermatolog savetuje kako da brinemo o koži i koje svakodnevne navike možemo lako da izbegnemo i pomognemo licu.

Saveti za negu lica

Slepo pratite trendove

- Svakog dana viđam pacijente koji su pokušali da prekopiraju rutinu kože koju su pronašli preko društvenih medija. Koža je jedinstvena i ne postoje dva ista pacijenta - savetuje dermatolog Hisem Eldik, prenosi HuffPost.

Pročitajte još: Sušenje kose peškirom je loša ideja: Frizerka objašnjava zbog čega

Piling

Ne preterujete sa pilingom. Dermatolog Kortni Rubin zna da su mnogi mišljenja "Ako je malo dobro, mnogo će biti bolje". Ipak, ovo nije pametan način da tretirate svoju kožu.

- Mnogi moji pacijenti prekomerno koriste piling kožu. Pogrešno misle da su njihove izbočine i problemi sa kožom posledica toga što je koža „prljava“, ali prekomerni piling često pogoršava stvari jer oštećuje barijeru kože - kaže dermatolog.

Koje je idealno vreme za piling?

- Jednom ili dva puta nedeljno može da pomogne da se uklone mrtve ćelije kože sa površine kože, ali ako to radite pet do sedam puta nedeljno, može da se skine barijera kože, što dovodi do upale i crvenila, peckanja, perutanja i suvoće.

Pročitajte još: Frizer savetuje da ovakav način šišanja kose smanjuje godine: Većina greši

Čistite telefon, jastučnicu i maske za lice

Dermatolog Marisa Garšik upozorila je na opasnosti nečišćenja telefona ili promene jastučnice ili maske za lice.

- Mogu da akumuliraju ulje, bakterije i ostatke proizvoda za kožu i kosu, što sve može da doprinese izbijanju bubuljica ili iritaciji na koži. Kada pacijenti dođu sa osipom ili izbijanjem bubuljica samo na jednoj strani lica, često se ispostavi da je to strana na kojoj razgovaraju telefonom ili na kojoj spavaju - upozorava dermatolog.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas