Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

ЈЕФТИНО И ПРИРОДНО: Одстрањивачи за шминку које можете направити у својој кухињи

Чувајте и негујте вашу кожу.

1605170397_Depositphotos_50145887_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Јесте ли знали да у вашој кухињи можете пронаћи производе које можете да користите као природне одстрањиваче шминке, сигурне и нежне за кожу? Од следећих 5 намирница направите јефтине и здраве одстрањиваче шминке готове у трену.

1. Свежи краставци

Краставци су одличан одстрањивач шминке јер садрже уља и делују противупално. Ефикасно уклањају шминку, масноћу и нечистоћу с лица. Нарежите краставце на колутове и ставите их у хладну воду. Потопите туфер у воду и нежно одстраните шминку и очистите лице.

Прочитајте још: Дерматолог објашњава зашто ЛИЦЕ НЕ ТРЕБА ПРАТИ ТОКОМ ТУШИРАЊА: Ово нисмо знали

2. Кокосово или маслиново уље

Природна уља одлична су за чишћење коже јер неће зачепити поре ако се користе правилно. Кокосово или маслиново уље најбољи су избор јер омекшавају и влаже кожу.

Умасирајте уље по целом лицу, а затим га заједно са свим нечистоћама одстраните помоћу туфера. Оперите лице водом.

Прочитајте још: Три фантастична ТРИКА за млађу, здравију и лепшу кожу

3. Млеко

Фото: Депозит

Млеко садржи беланчевине и масноће које су одличне за кожу јер одржавају њену влажност и помажу код смиривања коже. Једну кашику млека помешајте с бадемовим уљем. Умочите туфер и пређите њим преко целог лица.

4. Јогурт

Јогурт одлично хидрира кожу, а једнако ефикасно уклања шминку. Осим што влажи кожу ублажава опеклине од сунца. Помоћу туфера нанесите јогурт на лице и исперите млаком водом.

Прочитајте још: Хидратација и још четири корака: Како да негујете СУВУ КОЖУ током хладних дана

5. Банана

Ензими у банани уклањају нечистоћу и шминку и притом дубински чисте поре. Згњечите банану тако да добијете пасту. Нанесите на лице попут маске. Одстраните помоћу туфера натопљеног топлом водом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas