Oglas
· · Komentari: 0
NEGA

JEFTINO I PRIRODNO: Odstranjivači za šminku koje možete napraviti u svojoj kuhinji

Čuvajte i negujte vašu kožu.

1605170397_Depositphotos_50145887_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Jeste li znali da u vašoj kuhinji možete pronaći proizvode koje možete da koristite kao prirodne odstranjivače šminke, sigurne i nežne za kožu? Od sledećih 5 namirnica napravite jeftine i zdrave odstranjivače šminke gotove u trenu.

1. Sveži krastavci

Krastavci su odličan odstranjivač šminke jer sadrže ulja i deluju protivupalno. Efikasno uklanjaju šminku, masnoću i nečistoću s lica. Narežite krastavce na kolutove i stavite ih u hladnu vodu. Potopite tufer u vodu i nežno odstranite šminku i očistite lice.

Pročitajte još: Dermatolog objašnjava zašto LICE NE TREBA PRATI TOKOM TUŠIRANJA: Ovo nismo znali

2. Kokosovo ili maslinovo ulje

Prirodna ulja odlična su za čišćenje kože jer neće začepiti pore ako se koriste pravilno. Kokosovo ili maslinovo ulje najbolji su izbor jer omekšavaju i vlaže kožu.

Umasirajte ulje po celom licu, a zatim ga zajedno sa svim nečistoćama odstranite pomoću tufera. Operite lice vodom.

Pročitajte još: Tri fantastična TRIKA za mlađu, zdraviju i lepšu kožu

3. Mleko

Foto: Depozit

Mleko sadrži belančevine i masnoće koje su odlične za kožu jer održavaju njenu vlažnost i pomažu kod smirivanja kože. Jednu kašiku mleka pomešajte s bademovim uljem. Umočite tufer i pređite njim preko celog lica.

4. Jogurt

Jogurt odlično hidrira kožu, a jednako efikasno uklanja šminku. Osim što vlaži kožu ublažava opekline od sunca. Pomoću tufera nanesite jogurt na lice i isperite mlakom vodom.

Pročitajte još: Hidratacija i još četiri koraka: Kako da negujete SUVU KOŽU tokom hladnih dana

5. Banana

Enzimi u banani uklanjaju nečistoću i šminku i pritom dubinski čiste pore. Zgnječite bananu tako da dobijete pastu. Nanesite na lice poput maske. Odstranite pomoću tufera natopljenog toplom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas