Oglas
· · Komentari: 0

Jeste li čuli za SEDAM SMRTNIH GREHOVA lepote? Oni koji nisu čuli, sigurno su počinili barem jedan!

Naša koža ceni sve što činimo da se o njoj brinemo i istovremeno nas kažnjava što smo je loše tretirali preranim starenjem, borama i odurnim izgledom.

1636122794_shutterstock_1173163567.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako želite da izbegnete ove neželjene posledice, morate se potruditi da ne počinite nijedan od sedam smrtnih grehova lepote.

Pročitajte još: CRNI MANIKIR: Pet IDEJA za zimu - Ombre, lakiranje ispod nokta i mat su U TRENDU! (FOTO/VIDEO)

Zar ne znate koji su? Ovde ćemo reći ponešto o svakom od ovih grehova i preporukama kojih morate da se pridržavate kako ne biste pali u iskušenje. Dakle, pre nego što se ogrešite o svoju kožu, imajte na umu sledeće:

Požuda - Stavljanje previše šminke

Ako na nečemu moramo insistirati, onda je to da nam prirodna šminka bude zauvek omiljena. Uvek imajte na umu da je šminka dodatak za isticanje vaših atributa, a ne da treba da vas sto posto transformiše.

Previše pilinga je isto što i premalo, pritom, rizikujete da oštetite kožu

Zato budite oprezni sa "mackanjem" jer daleko od toga da izgledate dobro. Sa previše šminke na licu, rizikujete da izgledate starije. Takođe, zloupotrebom šminke dovodite svoju kožu u opasnost. Zapamtite, nema boljeg platna za šminku od zdrave kože.

Lenjost - Zaspali ste sa šminkom?

Počnimo tako što ćemo shvatiti da kada odete na spavanje bez uklanjanja šminke, propuštate priliku da iskoristite najbolji trenutak za svoju kožu: spavanje. Verujte, nije mit da san ulepšava!

Dok se odmarate, vaša koža radi punom brzinom, regeneriše ćelije, čisti i obnavlja kožu. Ali ako je prekrivena šminkom, to otežava proces. Zbog toga, pored uklanjanja šminke, obavezno odradite piling kože najmanje jednom nedeljno uklanjajući mrtve ćelije i sve tragove nečistoće kako biste postigli sjajniji izgled. 

Proždrljivost - Ne hranite kožu

Sigurno ste čuli izreku „ono što jedeš“ i nema ništa istinitije. Nutritivni kvalitet onoga što jedete ne odražava se samo na vašu liniju, već i na vašu kožu. Pomfrit, cigarete i šećer su otrov za vašu kožu, pa pazite na ishranu. A ako želite da nazdravite, samo napred!

Foto: Piksabej

Gnev - Zloupotreba pilinga

Da, znamo da smo prvi koji promovišemo piling i četkanje suve kože, ali kada to postane nešto kao manija i samo o tome razmišljate svaki sat, na kraju ćete povrediti kožu. Dakle, samo morate da odlučite, da li želite preosetljivu i iritiranu kožu ili glatku i blistavu kožu? Recite da pilingu, a ne zlostavljanju kože.

Zavist - Želite da budete kao drugi

Naravno, svi imamo uzore, štaviše, ovo je jedan od ključeva za postizanje vašeg ličnog stila. Ali ovo je beskorisno ako ne poznajete sebe i ne prihvatate sebe onakvim kakvi jeste. Istina je da nam ne stoji sve isto kao drugima, pa ne treba da pribegavamo agresivnim tretmanima, ekstremnom sunčanju ili invazivnim procedurama da bismo dobili tuđi izgled. 

Pročitajte još: Za lep ten nisu dovoljne samo kreme: Ovo su suplementi koji brišu BORE i GODINE

Pohlepa - Ne ulažete u sebe

Ako imate naviku da umivate lice i ne nosite ništa drugo, savetujemo vam da razmislite o ulaganju u dobru kremu ili serum. Zapamtite, koža je samo jedna i sa njom ćete živeti ceo život. Takođe, ne mora se sve kupiti, zapamtite da uvek možete da napravite sopstvenu banju u udobnosti doma.

Gordost - Verujte da ste imuni na spoljašnje faktore

Ne štitite se od sunca, ne hidrirate kožu, a osećate se ponosno jer mislite da ste neuništivi, ali kako vreme bude prolazilo kajaćete se. Ako možete nešto da naučite čitajući ovo, to je da je bolje biti siguran nego žaliti. Do tebe je! Zapamtite da se šteta koju nanesete svojoj koži u dvadesetim godinama plaća u četrdesetim. 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUK 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas