Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да вам парфем мирише цео дан: 10 трикова за дуготрајан мирис

10 трикова за дуготрајан мирис парфема

1658492664_eve-maier-bG7JSKq5W5E-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Уколико вам се икада десило да ујутру ставите парфем али он врло брзо изветри, открићемо вам пар трикова како да то спречите. Ово је пар начин како да вам парфем буде дуготрајнији и да извучете максимум из њега.

НАНЕСИТЕ ГА НА СВОЈЕ ПУЛСНЕ ТАЧКЕ

Пулсне тачке су: унутрашња страна зглобова и лактова, иза ушију, на врат, задња страна колена. Разлог за наношење парфема на овим регијама је тај што је кожа ту најтања, што значи да је ближа вашој крви и телесној температури. Процес ароме започиње када се мирис загрева, а топлота помаже у ширењу мириса. Тако да ће топлота вашег тела помоћи да интензитет мириса буде што јачи.

НЕМОЈТЕ ТРЉАТИ ЗГЛОБОВЕ

Након што мирис нанесете на своје пулсне тачке, може инстинктивно трљати зглобове или лактове један о други како бисте утрљали мирис, посебно ако вам је кожа прилично влажна. Тај потез сматра се великим губитком код наношења парфема. Ако желите да утрљате или осушите део мириса покушајте с тапкањем зглобова умјесто да стварате трење. Такође можете утапкати зглобом по руци, на врат или било где где бисте желели да нанесете мало мириса, а да не умањујете његову дуговечност.

ИСПРСКАЈТЕ СВОЈЕ СРЦЕ

Већ смо рекли да би парфем требало наносити на пулсне тачке, па жашто га онда не нанети на место где је пулс најјачи? Ако имате мирис на срцу можете дуго мирисати јер ће ваше срце да делује као дифјузер.

Прочитајте још: Како да ПЛАВА КОСА не промени боју од сунца, хлора и слане воде? Решења која можете брзо да примените

ПРСКАЈТЕ СЕ НАКОН ТУШИРАЊА

Мало људи зна за овај трик, прскајте парфем одмах после туширања, јер пара помаже да се арома отвори. Када изађете из туша, ваша кожа и телесна температура су високе, а знамо да топлота помаже у ширењу мириса. Осим тога, ваша кожа је чиста, без зноја и вишка масноће, који иначе могу ублажити мирис.

ОДРЖАВАЈТЕ СВОЈУ КОЖУ ХИДРИРАНОМ

Хидрирана кожа има моћ дугог задржавања мириса. Уколико сте наклоњени вечерњем туширању, а желите да васш мирис траје цео дан, не морате се поново туширати како бисте побољшали интензитет свог парфема. Једноставно нанесите уље, крему, лосион за тело или балзам за хидратацију који вам такође могу помоћи да се мирис дуже задржи на вама.

Фото: Пинтерест

НАНЕСИТЕ СВОЈЕ МИРИСЕ У СЛОЈЕВИМА

Ако имате мирисно уље за тело и/или лосион, ставите га испод вашег парфема, оно може побољшати мирис и одржати вашу кожу хидрираном, а што чини да обе ароме трају дуже.

ПОПРСКАЈТЕ НА ОДЕЋУ

Мирис ће дуже остати на тканини него на телу. Зној и природна уља која се накупљају у току дана могу довести до тога да мирис са вашег тела нестане. Зато увек напрскајте мало парфема и на вашу изабрану одевну комбинацију.

УВЕК БИРАЈТЕ ПАРФЕМСКУ ВОДУ

Вероватно сте видели једну од две наљепнице на етикети парфема – тоалетна вода и парфемска вода, понекад написани као ЕДТ и ЕДП. ЕДП-и имају већу концентрацију мирисног уља, око 25%, што их обично чини јачима и дуготрајнијима. ЕДТ, с друге стране, често су омиљени због лакшег, прозрачнијег наношења, с око 15% мирисног уља.

ПРОВЕРИТЕ ОСНОВНЕ НОТЕ

Све основне ноте трају дуже. Ваше ваниле, ваше дрвене ноте, сандаловина и све слично ће трајати дуже на кожи. Док су цветне ноте оне које обично осетите одмах, оне су и оне које најбрже нестају. За дуготрајнији мирис саветује се да потражите гурманске мирисе, који укључују јестиве ноте попут меда, ваниле, чоколаде. Они трају невероватно дуго.

Прочитајте још: Направите сами маску за масну кожу и уклањање нечистоћа: Свега три састојка их кухиње дели вас до блиставог лица

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА РОК ТРАЈАЊА ПАРФЕМА

Да, парфем истиче. А ако је ваша флашица премашила свој врхунац, то значи да је већина мириса испарила и да неће тако дуго трајати на кожи, а и уосталом, није тако добра идеја наставити користити ‘ужегли’ парфем. У основи, парфем истиче када ступи у интеракцију са ваздухом, топлотом и сунчевом светлошћу, а ако у формули нема превише алкохола и стабилизатора који би га одржавали свежим, овај се процес може догодити и брже. Ако желите, можете извући максимум из свог мириса тако што ћете га држати на хладнијем месту, далеко од сунчеве светлости, али не у купатилу, и увек употребите поклопац и затворите ваш мирис када завршите с прскањем.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas