· · Коментари: 0
обућа

Како да ваше ПАТИКЕ ОСТАНУ БЕЛЕ: Савети који ће вам значити

Поседовање било ког одевног предмета у белој боји увек је ризично – посебно када је у питању обућа.

1601116343_Depositphotos_269849146_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Беле патике, које многи обожавају, веома су тешке да се одрже чистим – оне хтеле-не хтеле морају да поднесу све врсте прљавштине и терена као и временске услове. Током летњих месеци ово није тако тешко, али, када нам јесен и зима стигну, беле патике су или спаковане у кутији или обуване у ретким приликама.

За разлику од одеће, не можемо тако једноставно бацити пар патика у машину за прање веша. Потребан им је потпуно другачији поступак како би се задржала блиставо бела нијанса. Зато, како не бисте морали да држите своје беле мезимице под стакленим звоном, доносимо пар савета за чишћење патика који ће вам бити од користи.

Одмах се решите флека

Фото: Депосит

Флеке би требало да уклоните што пре како би се избегло увлачење прљавштине у материјал.

Прочитајте још: Прекопајте по подруму и тавану или ТРК ПО СВОЈ ПАР! Ове ПАТИКЕ морате понети ове јесени

Можете направити и сопствено средство за чишћење. За њега ће вам требати вода и сода бикарбона коју можете пажљиво утрљати на мрљу и након неколико минута обрисати влажном крпом.

Започните обување "праском"

Пре него што започнете чишћење патика, саветујемо да их мало ударите једну о другу. Ова техника помоћи ће вам да их ослободити од прљавштине и прашине која се накупила на њима пре него што кренете у експедицију – прање.

Четкица за зубе је ваш најбољи пријатељ

Четкице за зубе помоћи ће вам да досегнете до места која су ситна и до којих другачије не можете да допрете.

Све што вам је потребно јесте стара четкица за зубе, вода и сапун. Уз помоћ тога добро очеткајте своје беле патике и оставите их да се осуше.

Прочитајте још: Вратите се у 80-те: БАНАНА КОПЧА опет краси дуге косе и даје винтиџ ефекат (ФОТО)

Одржавајте пертле чистим

Фото: Депосит

Због самог материјала, пертле захтевају да се перу чешће него патике. Стручњаци саветују да их скинете и натопите у топлу воду с мало детерџента за прање веша или средство за чишћење мрља. Након тога их мало истрљајте и биће скоро као нове.

Не стављајте их у машину за прање веша

Иако је ово најлакши начин за чишћење белих патика, машина за веш заправо може да оштети или деформише материјал на њима.

Прочитајте још: Трендсетерке које прате МОДУ морају да набаве КРАТКЕ чизме као НАВИЈАЧИЦЕ

Носите чарапе

Знамо да зној утиче на одећу и мења јој боју, али он исто тако делује и на материјал у патикама. Зато је важно да увек носите чарапе како би упиле сав зној.

Сада макар постоји толико избора, па ако сте навикли да носите патике без чарапа, пронађите оне које се неће видети.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.