Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТРИЈЕ

Један од највећих ЖЕНСКИХ НЕПРИЈАТЕЉА: Ево како помоћу КОКОСОВОГ УЉА уклонити СТРИЈЕ

Тигрове пругице или стрије могу се појавити на телу из бројних разлога.

1597927962_Depositphotos_84481964_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Први и основни је трудноћа, услед растезања коже како се тело жене прилагођава новом стању. Други је прекомерна тежина, а трећи нагли раст у пубертету. Који год да је разлог, појава стрија је непријатно искуство, често до те мере, да жене бирају инвазивне методе уклањања стрија.

Прочитајте још: Овде ПОСТОЈИ НАЧИН: Ево како да остварите ПОПУСТ на летовање

Прочитајте још: Важно за све родитеље! Уколико вам дете има овај ПРОБЛЕМ, гастроентеролог ИМА РЕШЕЊЕ

Фото: Депозит

Упознаћемо вас са једном природном методом борбе против стрија. У питању је кокосово уље.

Као високо хидратантно средство пуно антибактеријских својстава, кокосово уље има вишеструку корист за вашу кожу. Чаролију у кокосовом уљу ствара присуство слободних масних киселина, укључујући лауринску, палмитинску, олеинску и линолну. Кокосово уље се нашироко користи за третман побољшања изгледа стрија. Иако их не може у потпуности елиминисати, оно чини да стрије буду мање видљиве.

Хидрирана и нахрањена кожа је еластичнија и самим тим мање склона појави стрија, док оне постојеће стрије, услед третмана кокосовим уљем, постају мање изражене.

Прочитајте још: ПИРИНЧАНА ВОДА СПРЕЧАВА БОРЕ: Ево како да направите природну маску за лице

Фото: Депозит

Кокосово уље спречава губитак воде из епидермалног слоја који кожу одржава влажном. Осим тога, оно повећава развој колагена који је од виталног значаја за зацељивање рана и ожиљака.

Познато је и да кокосово уље штити кожу од УВ оштећења, као и да својим противупалним дејствима спречава појаву екцема и атопијског дерматитиса.

ЧИСТО КОКОСОВО УЉЕ

Потребно: 1 кашика девичанског кокосовог уља

Примена: загрејати уље у микроталасној рерни неколико секунди. Нанети топло уље на подручје захваћено стријама и нежно масирати кружним покретима. Оставити преко ноћи да делује. Употреба је могућа свакодневно.

Прочитајте још: Омекшивач за одећу никако НЕМОЈТЕ УПОТРЕБЉАВАТИ ЛЕТИ - ево и зашто

Фото: Депозит

КОКОСОВО УЉЕ И АЛОЕ ВЕРА

Потребно: 1 кашика девичанског кокосовог уља и 1 кашика свежег гела од алоја вере

Примена: загрејати кокосово уље у микроталасној рерни, а потом додати алое вера гел. Промешати и нанети на подручје на ком се налазе стрије и масирати нежним покретима. Оставити да делује преко ноћи. Понављати сваки дан.

Прочитајте још: Појављују вам се ЦРВЕНЕ ТАЧКИЦЕ после БРИЈАЊА: Ево зашто се то дешава и како да СПРЕЧИТЕ

КОКОСОВО И РИЦИНУСОВО УЉЕ

Потребно: 1 кашика рицинусовог уља и 1 кашика девичанског кокосовог уља

Припрема: помешати уља у једној посуди и масирати око 15 мин захваћено подручје. Оставити да делује преко ноћи. Могуће је користити ову методу сваки дан.

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: ЖВАКА У КОСИ: Лако и једноставно решење за овај проблем, а нису МАКАЗЕ

КОКОСОВО УЉЕ И КУРКУМА

Потребно: ½ кашике куркуме у праху и 1 кашика девичанског кокосовог уља

Примена: помешати куркуму и уље у једној посуди и нежно масирати захваћено подручје стријама. Оставити да одстоји на кожи око 1х, а потом испрати под млазом топле воде. Нанети на кожу потом хидратантну крему.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas