Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛИЦЕ

Лоше навике због којих добијате боре

Иако су боре природан део старења, постоје неке лоше навике у исхрани и нези коже које утичу на њихову појаву, то јест убрзавају старење коже

1606153974_bore.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

 Правилна исхрана и начин неге коже може значајно да побољша изглед и младоликост вашег лица.

Прочитајте још: НИКАКО немојте спавати са укљученим грејањем, јер то је за кожу П-А-К-А-О

Ниједна жена не жели боре на свом лицу, ево неколико савета који ће вам помоћи да задржите свежину и блиставост своје коже.

Пушење

Пушење је један од најчешћих узрока појаве бора. Рађена су истраживања на близанцима, која су показала да цигарете заиста постарују кожу.

 

Фото: деспоситос

Начин исхране

Превише шећера не утиче само на гојазност, већ чини и да изгледамо старије. Кроз штетан процес који се назива гликација, молекули шећера везују се за протеине у кожи, укључујући и колаген, због чега постају тврди и неправилног облика. Услед тога, лице губи еластичност. Рафинисани шећер и други прости угљени хидрати изазивају упале широм организма због повишеног нивоа инсулина. Упале производе ензиме који уништавају колаген и еластин, а последица тога су боре и опуштена кожа.

Алкохол

Алкохол исушује кожу, а током времена кожа губи еластичност и формирају се боре услед недовољне хидрираности. Осим тога, алкохол негативно утиче на ниво витамина А, који је веома важан антиоксидант, али игра улогу и у производњи колагена.

Жвакаћа гума

Претерано жвакање жвакаће гуме узрокује појаву ситних бора око доње усне посебно. Жвакаћа гума лоше утиче и на опште стање ваше усне дупље.

Спавање са шминком

Када спавате са шминком, ви практично сами изазивате боре. Шминка и загађења из ваздуха која се накупе на кожи током дана улазе у поре, и разлажу колаген и еластин. То убрзава процес старења коже.

Фото: деспоситос

Сам свој козметичар

Немојте сами цедити бубуљице и митисере. Сваки пут кад сами “сређујете” лице на тај начин, ви му наносите штету.

Без гримаса приликом шминкања

Немојте правити гримасе док се шминкате, на пример, разјапите уста кад наносите оловку за усне или кармин, подижете обрве док стављате маскару.....

Крема са заштитним фактором

Чак и само неколико минута на сунцу без заштитне креме против сунца, може временом постати штетно за кожу.Користите крему са заштитним фактором сваки дан, и по киши и по сунцу. Препоручују се креме са фактором 30 и цинк-оксидом или титанијум-диоксидом.

Прочитајте још: Две домаће маске за лице које ће вам ОЧИСТИТИ И ЗАТЕГНУТИ кожу

Спавање

Најбоље је да спавате на јастуку са сатенском навлаком, која неће остављати трагове на лицу. Или још боље, спавајте на леђима, како не бисте гужвали лице током ноћи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas