Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мучи вас опуштена кожа на појединим деловима тела? Ево које вежбе треба да радите и коју храну да конзумирате

Опуштена кожа може бити заиста узнемирујући проблем са којим се суочавамо док старимо. Наше тело природно почиње да губи протеине одговорне за еластичност коже, међутим, неки фактори, попут превише излагања сунцу, могу убрзати овај процес.

1652078910_girl-2771001_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Штавише, иако губитак тежине изгледа као нешто прилично здраво, ако то урадите погрешно, може наштетити и нашој кожи. Откривамо вам савете како да избегнете опуштену кожу. 

Прочитајте још: Коса ће вам бити дуже ЧИСТА И МИРИСНА: Додајте у ШАМПОН ова два састојка која сви имамо у кухињи

1. Масирајте критично подручје

Масажа побољшава проток крви и стимулише фибробласте, ћелије које помажу у производњи везивног ткива, попут колагена и еластина, који одржавају кожу чврстом. Штавише, студија је показала да употреба креме против старења, уз масажу, чини њен ефекат много видљивијим. Само полако и кружним покретима масирајте проблематично подручје неколико пута недељно и ускоро ћете видети резултате.

2. Користите додатке исхрани

Хидролизат колагена. Побољшава ниво хидратације ваше коже, што смањује старење коже. Такође и антиоксиданси помажу у смањењу опуштања коже и бора неутрализацијом реактивних врста кисеоника. Витамини А, Ц, Д и Е, коензим К10, селен и цинк су антиоксиданси које можете лако да конзумирате уз храну и пиће.

3. Радите вежбе снаге

Када вежбате да бисте смршали, постоји могућност да изгубите и мишиће, а то ће довести до опуштене коже. Међутим, додавање тегова и вежби снаге вашој рутини помоћи ће вам да изградите витке мишиће и истовремено изгубите масноћу. Ово ће учинити да ваша кожа изгледа затегнутије и обликованије. 

4. Вежбајте јогу и пилатес

Ово може добро да функционише за људе који се не баве спортом, али којима су потребне вежбе мишића. И јога и пилатес су веома штедљиве, али ефикасне опције за одржавање мишића јаким и затегнутим, а резултираће и затезањем ваше коже. Да бисте посебно радили на вашој проблематичној зони, можете замолити свог инструктора да вам покаже покрете који ће тонирати тај одређени мишић. И, као бонус, у целини ћете имати више снажније и еластичније тело.

5. Избегавајте драстичне дијете

Уместо да будете на оштрим дијетама, увек треба да губите тежину постепено. Јер када губите мишиће заједно са мастима, добијате много више опуштене коже која виси и нема за шта да се ухватите за подршку. 

6. Будите довољно хидрирани 

Са годинама наша кожа губи еластичност што доводи до бора, а то је, како показују студије, посебно релевантно у случају суве коже. Због тога је веома важно конзумирати воду да би се одржала еластичност коже. Увек се побрините да своје тело напуните са пуно воде кроз пиће и храну.

7. Користите природне састојке 

Краставци. Ово поврће има висок ниво воде, што помаже у тонирању коже. Начин употребе: Извадите што више сока из њега, утрљајте на делове коже који вам се чине лабавим и оставите да се осуши. 

Лимун. Његова спољна употреба повећава производњу колагена, што чини кожу глаткијом и затегнутијом.
Начин употребе: Нанесите лимунов сок на тело и утрљајте га на захваћена подручја.

Алое вера. Истраживања показују да чини чуда на кожи, лечи ране и опекотине, а служи и као хидратантна крема. Дакле, употреба гела од алое вере може у великој мери утицати на вашу опуштену кожу и затегнути је.
Начин употребе: Преломите лист и извуците гел. Затим га нанесите директно на кожу и оставите да делује 15-20 минута. Исперите га водом.

8. Пливајте редовно

Када пливамо и померамо руке, изводимо вежбе отпора, које су, како студија показује, веома ефикасне за побољшање мишићне снаге. Јаки мишићи чине затегнуту кожу, а у овом случају највише ће бити погођена доња страна руке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas