Oglas
· · Komentari: 0

Muči vas opuštena koža na pojedinim delovima tela? Evo koje vežbe treba da radite i koju hranu da konzumirate

Opuštena koža može biti zaista uznemirujući problem sa kojim se suočavamo dok starimo. Naše telo prirodno počinje da gubi proteine odgovorne za elastičnost kože, međutim, neki faktori, poput previše izlaganja suncu, mogu ubrzati ovaj proces.

1652078910_girl-2771001_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Štaviše, iako gubitak težine izgleda kao nešto prilično zdravo, ako to uradite pogrešno, može naštetiti i našoj koži. Otkrivamo vam savete kako da izbegnete opuštenu kožu. 

Pročitajte još: Kosa će vam biti duže ČISTA I MIRISNA: Dodajte u ŠAMPON ova dva sastojka koja svi imamo u kuhinji

1. Masirajte kritično područje

Masaža poboljšava protok krvi i stimuliše fibroblaste, ćelije koje pomažu u proizvodnji vezivnog tkiva, poput kolagena i elastina, koji održavaju kožu čvrstom. Štaviše, studija je pokazala da upotreba kreme protiv starenja, uz masažu, čini njen efekat mnogo vidljivijim. Samo polako i kružnim pokretima masirajte problematično područje nekoliko puta nedeljno i uskoro ćete videti rezultate.

2. Koristite dodatke ishrani

Hidrolizat kolagena. Poboljšava nivo hidratacije vaše kože, što smanjuje starenje kože. Takođe i antioksidansi pomažu u smanjenju opuštanja kože i bora neutralizacijom reaktivnih vrsta kiseonika. Vitamini A, C, D i E, koenzim K10, selen i cink su antioksidansi koje možete lako da konzumirate uz hranu i piće.

3. Radite vežbe snage

Kada vežbate da biste smršali, postoji mogućnost da izgubite i mišiće, a to će dovesti do opuštene kože. Međutim, dodavanje tegova i vežbi snage vašoj rutini pomoći će vam da izgradite vitke mišiće i istovremeno izgubite masnoću. Ovo će učiniti da vaša koža izgleda zategnutije i oblikovanije. 

4. Vežbajte jogu i pilates

Ovo može dobro da funkcioniše za ljude koji se ne bave sportom, ali kojima su potrebne vežbe mišića. I joga i pilates su veoma štedljive, ali efikasne opcije za održavanje mišića jakim i zategnutim, a rezultiraće i zatezanjem vaše kože. Da biste posebno radili na vašoj problematičnoj zoni, možete zamoliti svog instruktora da vam pokaže pokrete koji će tonirati taj određeni mišić. I, kao bonus, u celini ćete imati više snažnije i elastičnije telo.

5. Izbegavajte drastične dijete

Umesto da budete na oštrim dijetama, uvek treba da gubite težinu postepeno. Jer kada gubite mišiće zajedno sa mastima, dobijate mnogo više opuštene kože koja visi i nema za šta da se uhvatite za podršku. 

6. Budite dovoljno hidrirani 

Sa godinama naša koža gubi elastičnost što dovodi do bora, a to je, kako pokazuju studije, posebno relevantno u slučaju suve kože. Zbog toga je veoma važno konzumirati vodu da bi se održala elastičnost kože. Uvek se pobrinite da svoje telo napunite sa puno vode kroz piće i hranu.

7. Koristite prirodne sastojke 

Krastavci. Ovo povrće ima visok nivo vode, što pomaže u toniranju kože. Način upotrebe: Izvadite što više soka iz njega, utrljajte na delove kože koji vam se čine labavim i ostavite da se osuši. 

Limun. Njegova spoljna upotreba povećava proizvodnju kolagena, što čini kožu glatkijom i zategnutijom.
Način upotrebe: Nanesite limunov sok na telo i utrljajte ga na zahvaćena područja.

Aloe vera. Istraživanja pokazuju da čini čuda na koži, leči rane i opekotine, a služi i kao hidratantna krema. Dakle, upotreba gela od aloe vere može u velikoj meri uticati na vašu opuštenu kožu i zategnuti je.
Način upotrebe: Prelomite list i izvucite gel. Zatim ga nanesite direktno na kožu i ostavite da deluje 15-20 minuta. Isperite ga vodom.

8. Plivajte redovno

Kada plivamo i pomeramo ruke, izvodimo vežbe otpora, koje su, kako studija pokazuje, veoma efikasne za poboljšanje mišićne snage. Jaki mišići čine zategnutu kožu, a u ovom slučaju najviše će biti pogođena donja strana ruke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas